Kommunstyrelsens ordförande Robert WenglŽn vid stranden utmed hamnen i Lomma. Fotograf: Johan Bävman

KSO har ordet

Här skriver kommunstyrelsens ordförande (KSO) Robert Wenglén själv om aktuella planer och visioner för kommunens verksamheter.

Läs de senaste inläggen

 • Bildkollage: Bjärreds torg, flaggning Orange Day, Bjärehovskolan, nytt kommunhus/gymnasieskola, höga vågor vid piren i Lomma och Långa bryggan i Bjärred.

  Bjärreds torg, flaggning på Orange Day, Bjärehovskolan, illustration nytt kommunhus/gymnasieskola, höga vågor vid piren i Lomma och Långa bryggan i Bjärred.

  Gott nytt år! En nyårshälsning och tillbakablick

  Jag hoppas att föregående år har varit gott och att ni har haft möjlighet att spendera julen med era nära och kära.
 • Omslag Budget 2024

  Inför budget 2024

  Budgetförslaget för 2024 samt plan för ekonomin för åren 2025–2027 behandlas av kommunfullmäktige den 26 oktober. Här presenteras ...
 • Pedagog med elever

  En likvärdig skola baserad på professionella avvägningar

  Grundskolan i Lomma står inför några år av vikande barnantal. Det leder till komplexa avvägningar och inte sällan impopulära beslu...
 • Illustration med sandfärgade fasader i 3-4 våningar med tre personer som promenerar på övergångsstället framför och en person cyklar på cykelbanan intill.

  Illustration på det planerade kvarteret där kommunhuset finns idag, med vy mot gymnasieskolan. Sett från Vinstorpsvägen med biblioteket rakt fram. Illustration: Liljewall

  Ett riktigt gymnasium!

  Jag får en del frågor om varför vi ska starta ett gymnasium i Lomma när i stort sett alla ungdomar vill gå i Lund eller Malmö. Här...
 • Omslag för årsredovisning 2022

  Årsredovisning 2022

  Politiken behöver adressera de långsiktiga frågorna. Att staka ut riktningen och lägga grunden för det framtida samhället.

Information om behandling av personuppgifter och våra regler finns på lomma.se/socialamedier. Tänk på att hålla god ton i eventuella kommentarer.

 • Ingen giltig användare vald.

Sidansvarig: Robert Wenglén
Senast uppdaterad: