Varumärkning
Alla förpackade varor som köps ska vara märkta enligt märkningsreglerna i livsmedelslagen. Konsumenterna ska bland annat informeras om ingredienser, hållbarhetsdatum, tillverkare, förvaringsanvisningar med mera.
Märkningen ska vara tydlig och lättbegriplig och den får inte vilseleda. Glöm inte att texten måste vara på svenska. Annat språk får användas om stavningen endast obetydligt skiljer sig från svenska språket.
Den 13:e december 2014 började de nya EU-reglerna om livsmedelsinformation och märkning i den så kallade informationsförordningen att gälla. Livsmedelsverket har tagit fram en broschyr för småföretagare om märkning av färdigförpackade livsmedel.
Självservice och relaterat
- Ingen giltig användare vald.
Sidansvarig: Helene Blom
Senast uppdaterad:
Navigera vidare
- Företag, stöd och rådgivning
- Jobba hos oss
- Mark och lokaler
- Sommarliv – ungt entreprenörskap
- Stöd till arbete/Arbetsmarknadsteamet
- Tillstånd, regler och tillsyn
- Alkohol
- Avfall
- Bekämpningsmedel
- Brandfarlig vara
- Brandskyddsdokumentation
- Buller
- Bygglov
- Cisterner
- Energi
- Fastighetsägarens egenkontroll
- Fettavskiljning
- Folköl, e-cigaretter, tobaksfria nikotinprodukter och receptfria läkemedel
- Grävtillstånd och trafikanordningsplan
- Hotellverksamhet
- Hygienlokaler
- Kemikalier
- Köldmedium
- Lantbruk
- Livsmedel
- Masshantering
- Miljöfarlig verksamhet
- Sanering av PCB
- Serveringstillstånd
- Skadedjur och ohyra
- Skola, förskola och fritidshem
- Upplåtelse av allmän platsmark
- Vad är miljötillsyn - allt du behöver veta
- Tobak
- Hur Miljö- och byggnadsnämndens beslut kan överklagas
- Torghandel
- Upphandling och inköp