Dreamcatcher 13-17 år

Har du en idé? En dröm? Eller kanske ett intresse? Nu finns Dreamcatcher för dig som är mellan 13-17 år i Lomma kommun. Det betyder att du och andra ungdomar med samma intresse har möjlighet att söka pengar för att genomföra projekt, konserter, läger, turneringar eller något helt annat!

Man kan säga att om ni ungdomar har idéer och vilja att genomföra dem så finns det pengar att söka genom Dreamcatcher. Givetvis finns det vuxna som kan stötta er när ni ska genomföra era idéer, men det är alltid ni ungdomar och era idéer som står i fokus!

Hur går det till?

Om du och/eller dina vänner har en idé som ni vill förverkliga och ni upplever att ni behöver pengar och/eller stöd av någon vuxen för att det ska funka så kan ni kanske få det genom Dreamcatcher så här:

  • Ni kan skriva om er idé till oss som sköter Dreamcatcher på stationen@edu.lomma.se eller centralen@edu.lomma.se
    Du kan också prata med personalen på Centralen i Lomma eller Stationen i Bjärred.
  • Inom kort kommer en vuxen som jobbar med Dreamcatcher att kontakta er och hjälpa er med att gå vidare med er idé så att den kan förhoppningsvis kan bli verklighet.
  • Detta innebär oftast att ni som är intresserade av att genomföra idén bildar en grupp som gemensamt bestämmer hur ni ska nå ert mål samt vad ni behöver för att kunna göra det (pengar, en vuxen som hjälper till eller liknande). Du kan även genomföra din idé på egen hand.
  • Sedan börjar processen där ni ungdomar i gruppen tillsammans planerar och kollar upp allt som behövs för att idén ska kunna genomföras. En vuxen kommer såklart att hjälpa er med råd om ni kör fast på något sätt. Oftast innebär det att ni har möten vid ett par tillfällen tillsammans med den vuxna som ska hjälpa er.
  • Om ni kommer på att det kommer att behövas pengar, en lokal eller en vuxen som hjälper till med något speciellt när idén ska genomföras så kan ni med den vuxnas hjälp göra en ansökan till Dreamcatcher om det. Då kommer er idé att bedömas utifrån vad ni och kanske också andra ungdomar kan lära er av när den genomförs.
  • Syftet med Dreamcatcher är nämligen just att ungdomar ska lära sig genom att genomföra projekt och idéer samt att ni samtidigt får makt att styra vad ni själva vill göra på er fritid! Bra va?!

Ungdomars idéer och handlingskraft är viktiga! Tveka inte att ta kontakt med oss om du har något du vill genomföra!

  • Ingen giltig användare vald.

Sidansvarig: Pia Alexius
Senast uppdaterad: