Öppen förskola

Bebis kollar nyfiket in i kameran

Öppen förskola är en kostnadsfri mötesplats för barn mellan 0-5 år tillsammans med sina föräldrar. Här har du som förälder möjlighet att träffa andra föräldrar, utbyta erfarenheter och knyta kontakter.

Vår verksamhetsidé

Med stöd av pedagog gör vi olika aktiviteter som att leka, sjunga, måla, pyssla eller bara umgås. Barnen ges möjlighet att utvecklas och leka tillsammans med andra barn och vuxna. Du kan komma och gå som du vill under våra öppettider.

Öppen förskola Bjärred

Med start den 4 oktober 2022 finns Öppna förskolan i Bjärred på Äpplegårdens förskola. Varmt välkomna under tisdagar och torsdagar kl. 09.00-11.30. Här kan ni ta del av förskolans lekmiljö och umgås och det finns möjlighet att ställa frågor. Under hösten kommer vi också att få särskilda besök.

  • Den 4 oktober kommer Lena Rodman från biblioteket i Bjärred och ger tips och inspiration kring böcker och högläsning.
  • Den 15 november får Öppna förskolan besök av Felicia Flyman-Sparf från BVC, som pratar om hur är det att vara småbarnsförälder.
  • Den 6 december finns chans att ställa frågor och att få tips kring barns språk, med Malin Lindner som är logoped från Centrala barn och elevhälsan i Lomma kommun.

Äpplegårdens förskola finns på Vikingavägen 22A och 22B i Bjärred.

Fram till och med den 4 oktober är öppna förskolan i Bjärred en uteverksamhet under tisdagar och torsdagar kl. 09.00-11.30. Vi utgår från Trollets förskola.

Öppen förskola Lomma

Öppna förskolan i Lomma, belägen i Smultrongårdens lokaler Smultrongatan 1, är öppen 13.00-16.00 onsdagar samt kl 09.00-12.00 fredagar. Ev begränsningar till antalet besökare kan komma att ske vid behov.

Du når oss på 0733-41 14 65 under Öppna förskolans öppettider.

Under hösten kommer vi också att få särskilda besök:

  • Fredagen den 7 oktober besöker Malin Lindner Öppna förskolan för att prata om språk och språklig stimulans. Barns språkutveckling är en spännande resa att följa för de som står barnet nära. Malin är en av våra logopeder som jobbar på Centrala barn- och elevhälsan.
  • Onsdagen den 26 oktober kommer Suzanne Alkewall, specialpedagog, för att berätta om hur arbetet med barn i förskoleåldern ser ut i Lomma kommun. Det kommer även att informeras kring kommunens satsning på föräldraskapsstöd – ABC (Alla Barn i Centrum).
  • Onsdagen den 9 november fylls Öppna förskolan av böcker när barnbibliotekarie Charlotte Holmström Hedgate från Lomma bibliotek kommer på besök. Kom och få boktips samt information om biblioteket och dess verksamhet med fokus på barn. Det finns dessutom möjlighet att låna böcker med hem.
  • Den 9 december får öppna förskolan besök av Felicia Flyman-Sparf från BVC, som pratar om hur är det att vara småbarnsförälder. Felicia kan svara på frågor om barns utveckling, hälso/ohälsa, vaccinationer samt tiden som småbarnsförälder.

När håller vi stängt?

Vi följer skolans terminer och planeringsdagar, vilket innebär att verksamheten håller stängt vid lovdagar och fortbildning.

Kontaktuppgifter

Sidansvarig: Cecilia Holst
Senast uppdaterad: