Ersätt denna text med det lättlästa innehållet. Om ingen lättläst text ska finnas på sidan så ta bort det innehåll som finns under innehållsytan "Lättläst"!

Om du är orolig för en äldre

Oro för en äldre i din närhet kan till exempel handla om dennes hemsituation och psykiska problem som påverkar vardagen. Om du är orolig för att en person inte mår bra och tar skada av detta kan du göra en orosanmälan till kommunen.

En orosanmälan kan göras via telefon eller skriftligt. Vill du göra det per telefon kan du ringa kommunens Kontaktcenter på 040-641 10 00 och be att få tala med en biståndshandläggare. Du kan även rådgöra med biståndshandläggaren om du är osäker kring din oro. Om du vill vara anonym behöver du inte säga ditt namn, om du anmäler som privatperson. Det går också bra att lämna in en skriftlig anmälan till Socialförvaltningen via kontaktcenter på Järnvägsgatan 7 i Lomma.

Biståndshandläggare finns tillgängliga dagligen enligt kommunhuset öppettider. Om du vill göra en akut orosanmälan utanför kontorstid och på helger då kommunhuset är stängt, kan du ringa Sociala jouren Syd via 112.

  • Ingen giltig användare vald.

Sidansvarig: Viktoria Nyman

Senast uppdaterad: