Orion

Orions entré

Välkommen till vård- och omsorgsboendet Orion i Lomma. Här har du närhet till trevligt hamnområde, bibliotek och bredvid finner vi Strandängsdammarna att ta härliga promenader kring.

Om Orion

  • Inriktningar: Två avdelningar med demensinriktning och en avdelning med somatisk inriktning
  • Antal lägenheter/rum: 32 stycken.
  • Storlek på rum: 32 kvm
  • Möjlighet till parboende: Nej
  • Avstånd till Mötesplats och restaurang: Gångavstånd
  • Avstånd till busshållplats/tågstation: Gångavstånd
  • Digital teknik: Wi-fi finns i byggnaden, fiberutbyggnad pågår i lägenheterna.

Alla lägenheter är 32 kvm i storlek. Inne i lägenheterna finner du trinettkök samt badrum med dusch. Det finns även en vårdsäng som är höj- och sänkbar.

I övrigt förser du lägenheten med möbler och utrustning från ditt privata bohag. Vi rekommenderar ett stabilt sängbord, gärna med lättillgänglig belysningsarmatur.

Mattor ökar risken för fallolyckor och därför rekommenderar vi att ni funderar över om dessa är nödvändiga. Inred med fördelen lägenheten luftigt så det är enkelt att förflytta sig i lägenheten med eventuella hjälpmedel och så att omvårdnadspersonalen med enkelhet kan komma till vid omvårdnadsarbete. Du tecknar egen hemförsäkring gällande lösöre.

I varje lägenhet finns ett värdeskåp. Värdesaker som inte förvaras i här ansvarar vi inte för. I värdeskåpet är det bra om det finns pengar till exempelvis frisör, fotvårdare eller annat nöje. Ifall du själv eller dina närstående inte kan ansvara för värdesaker eller ekonomi rekommenderar vi att du ansöker om God Man.

På varje boendeenhet finns ett gemensamt kök, matplats och sällskapsrum med bekväma sittplatser. Här finns utrymme för social trivsamhet.

Trädgården består av en trevlig uteplats, här finner du exempelvis en pergola och vattenspel som du kan njuta av.

Hiss finns tillgängligt till alla våningar.

Varje boende har en omvårdnadsansvarig sjuksköterska som har ansvaret för de medicinska insatserna och som vid behov kontaktar den boendes läkare. Hembesök av läkare görs vid behov. Vid ett hembesök debiteras du av Landstinget en summa som motsvarar den kostnaden som gäller på vårdcentralen.

Vi som arbetar här är både utbildade undersköterskor och vårdbiträden. Även rehabpersonal såsom fysioterapeut och arbetsterapeut finns kopplade mot enheterna.

När du flyttat in till oss kommer du få en kontaktman med särskilt ansvar för att du ska få en bra vård och omsorg. Det är kontaktmannen som sköter de flesta kontakterna med dina närstående.

Vårdpersonal finns på varje enhet dygnet runt, under samtliga dagar i veckan.

Allmänna utrymmen blir dagligen städade av Samhall. Varje lägenhet städas av Samhall var 14:e dag. Personalkläder tvättas också av annan entreprenör.

Vi strävar efter en trivsam måltidsmiljö. Måltiderna serveras ute i vår gemensamma matsal där vi uppskattar ditt sociala samspel, men önskar du roomservice är detta också möjligt.

Vi erbjuder näringsrika måltider anpassade utifrån våra äldre. Köket publicerar matsedlarna regelbundet på Lomma kommuns hemsida. Matsedeln för äldreboende

Efter lunch serveras även dessert till de som önskar.

Om man önskar fika tillsammans med sina närstående hänvisar vi er i första hand till sin egna lägenhet med hänsyn till rådande pandemi och eventuellt oroliga vårdtagare.

Vi erbjuder aktiviteter på daglig basis anpassade efter våra vårdtagare.

Adress

Orion Vård- och omsorgsboende
Vegagatan 5
234 32 Lomma

Kontakt

Enhetschef

Elisabeth Cronsioe 0709-41 32 11, elisabeth.cronsioe@lomma.se

Samordnare

Louise Hansson 0730-57 36 05, louise.hansson@lomma.se

Kontaktuppgifter

Orion Enhet 1

040-641 19 11

Orion Enhet 2

040-641 19 12

Orion Enhet 3

040-641 19 13

  • Ingen giltig användare vald.

Sidansvarig: Ajsela Music
Senast uppdaterad: