Om du, någon i din familj
eller någon som står dig nära
använder droger eller
dricker för mycket alkohol
kan du få hjälp och stöd.

Maria Skåne mellersta

Är du orolig för att din ungdom använder droger eller alkohol? I filmen från Mariamottagningen får en förälder konkreta tips om vad som är bra att tänka på när man pratar med sin ungdom om droger och alkohol.

Maria Skåne mellersta är till för unga under 25 år som har problem med alkohol eller andra droger. Mariamottagningen vänder sig även till ungas föräldrar och närstående.

På Maria Skåne mellersta kan du få kostnadsfri information, rådgivning och behandling. Här arbetar kurator, socionomer, sjuksköterska, specialistläkare, medicinsk sekreterare och en samordnare. Personalen har sin tillhörighet inom både kommun och Psykiatri Skåne. För att lättast komma till dem, kontakta mottagningen. All kontakt är frivillig.

Maria Skåne mellersta (Region Skåne) Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Maria Skåne mellersta (lund.se) Länk till annan webbplats.

Telefon: 046-17 40 99

Besöksadress: Tunavägen 39 L (Sparta) i Lund

Maria Skåne mellersta ligger i Lund och är till för dig som bor i: Lund, Lomma, Kävlinge, Burlöv, Eslöv, Hörby och Höör.

Mariamottagningen i Lomma

På torsdagar jämna veckor, kl. 13-16 finns personal från mottagningen på plats i Lomma, hos Öppenvården på Esplanaden 15 C. Kontakta Mariamottagningen för att boka tid.

Övriga dagar erbjuds som alltid råd- och stödsamtal och behandling till alla åldrar via Lomma kommuns behandlingsteam.

Digital utbildning

På Maria Skåne mellersta kan du få stöd om du är anhörig till någon som är under 25 år som har ett missbruk eller beroende.

Som förälder kan du även ta del av Mariamottagningens digitala utbildning för föräldrar. Utbildningen beskriver bland annat hur du kan upptäcka alkohol- och droganvändning hos unga och hur du som förälder kan agera om du är orolig för ditt barn:

Mariamottagning - en introduktion Länk till annan webbplats.

  • Ingen giltig användare vald.

Sidansvarig: Camilla Levison

Senast uppdaterad: