Smultrongårdens förskola

Välkommen! Smultronställets förskola och Ängshagens förskola blir den 1 januari 2023 en förskola, Smultrongårdens förskola.

Smultrongården ligger i Lomma tätort och har tre avdelningar: Blåbäret, för barn mellan 1-3 år, Lingonet, för barn mellan 3-6 år samt montessori-inspirerade avdelningen Havtornet för barn mellan 1-6 år (före detta avdelningen Rosa).

Vår verksamhetsidé

I vår verksamhet har personalen stor tillit till barnets förmåga, nyfikenhet och lust att lära och vi lägger stor vikt vid barnens trygghet. Vi arbetar med språkutveckling och språklig medvetenhet där vi på ett lekfullt sätt arbetar med språkets uppbyggnad. Vi har även ett eget bibliotek i verksamheten, en inspirerande mötesplats för samtliga barn.

Med leken i fokus bedriver pedagogerna undervisning utifrån varje barns behov. Pedagogerna stödjer barnens utforskande lek både inomhus och utomhus på vår lummiga gård.

Montessoriinspirerad verksamhet, avdelning Havtornet:

Barnet finns i centrum i en förberedd miljö där pedagogen följer barnet i strävan efter att barnen ska bli självständiga efter egen förmåga. Barnet får möjlighet att själv välja aktiviteter utifrån de egna behoven och förutsättningarna. Förutom montessori-material finns det även digitala redskap samt ordinärt förskolematerial.

Förskolan och vår omgivning

Förskolan Smultrongården ligger belägen med närhet till parker, naturområden och vi har promenadavstånd till såväl bibliotek och lekplatser. Vi gör gärna utflykter med våra fina lådcyklar. Förskolan har en egen kock som tillagar maten. På Smultrongårdens förskola finns även

  • Öppen förskola
  • OB-omsorg
  • Grupplokal för pedagogisk omsorg

Ansökan sker till Smultrongårdens förskola.

Adress

Smultrongatan 2, 234 43 Lomma

Kontaktuppgifter

Blåbäret

0733-41 14 70

Lingonet

0733-41 14 90

Havtornet

0733-41 14 63

Charlotte Holmquist

Biträdande rektor

0702-84 41 20

Marie Ekholm

Skoladministratör

0724-54 09 58

Sidansvarig: Eva Dahlberg

Senast uppdaterad: