Lomma kommun

E-tjänster

Use Google to translate the web. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Parkering

Om inget annat anges är parkering tillåten i 24 timmar i hela Lomma kommun. Grundregeln med 24-timmarsparkering gäller dock bara helgfri måndag 00.00–fredag 24.00. Du kan till exempel parkera din bil på fredagen vid lunch och behöver inte flytta den förrän midnatt mellan påföljande måndag till tisdag.

Felparkeringar

Lomma kommun anlitar ett privat vaktbolag för parkeringsövervakning. Vaktbolaget åker runt och övervakar de gator och områden som kommunen beställer övervakning på. Vid akuta ärenden ska du ringa polisen direkt. Vid återkommande problem med felparkeringar ska du ringa till Lomma kommuns Kontaktcenter.

Bestridande

Bestridande av parkeringsanmärkningar handläggs av:
Polismyndigheten
Parkeringsbestridande
205 90 MALMÖ

Blankett och information för bestridande se: www.polisen.selänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster
Telefon: 114 14

Parkering för rörelsehindrade

I de centrala delarna av Lomma kommun finns det ett 20-tal parkeringsplatser för rörelsehindrade. Med parkeringstillstånd kan en bilist med rörelsehinder parkera på allmänna tvåtimmarsparkeringar i högst tre timmar. Den som är rörelsehindrad och har parkeringstillstånd behöver inte betala parkeringsavgift på avgiftsbelagda parkeringsplatser inom kommunen.  

Du som har betydande gångsvårigheter kan få ett parkeringstillstånd för rörelsehindrad av kommunen. Med detta tillstånd kan du parkera på platser för rörelsehindrade och även på andra ställen (som redovisas i materialet som bifogas i tillståndet).

Ansökan

Du måste ha läkarintyg för att kunna få ett parkeringstillstånd. Ansökningsblankett får du genom kommunens Kontaktcenter.

Kontaktuppgifter

Sidansvarig: Åsa Cornander
Senast uppdaterad: 2020-01-15