Utsmyckningar i kommunen

Konstnärliga uttryck förändras ständigt, från hällristningar och runstenar till klassiska kungastatyer och skulpturer. I dagens samhälle har gatukonst och graffiti blivit ett allt vanligare och mer accepterat inslag. Runt om i Lomma kommun finns många häftiga graffitimålningar och träskulpturer.

På den här sidan kan du ta del av ett urval av den offentliga konsten i Lomma kommun. Ta gärna även del av broschyren "Konst i det fria" Pdf, 1.8 MB..

Tim Nedrup

Grafitikonst av Tim Timmey i tunnel

Tim Nedrup, mer känd som Tim Timmey inom street art-kretsar, har skapat denna graffitimålning i tunneln under Västanvägen-Apotekarevägen i Bjärred.

Daniel Andersson

Mås och Turning Torso

Motorsågskonstnären Daniel Andersson har gjort flera utsmyckningar i kommunen, bl.a. Skrattmås som även är Lommas kommunfågel. Den håller ett vakande öga över hamnen på havssidan av Lomma bibliotek. Andra verk av Andersson är Turning Torso i Bjeredsparken, Björn Borg-skulpturen vid Bjerreds Saltsjöbad och Blomman i Midskeppsparken i Lomma.

Konstverken Björn Borg och Ros.

Fabio da Rocha Passos Pinheiro

Grafitikonst i tunnel i Bjärred
Graffitikonst på en offentlig toalett i Habo Ljung

Graffitikonstnären Fabio da Rocha Passos Pinheiro, mer känd som LIMPO, är född i Brasilien men bosatt i Malmö. Hans konst gestaltar oftast personer och rymmer mycket socialt engagemang.

I Lomma kommun har han utsmyckat en gångtunnel vid Västanvägen-Amiralsvägen i Bjärred och en offentlig toalett invid havet i Habo Ljung.

Lucid Dream Team

Graffitimålning tunnel Bjärred

Graffitimålning (Tunneln under Västanvägen i Bjärred, nära Amiralsvägen) - "Staden i våra drömmar", 80-talsmåleri 2014 av Lucid Dream Team.

Konst- och designelever från Östra Grevie Folkhögskola

Målning vid Slättäng.

Eleverna Jenny, Fanny, Kathrine och Felicia från Konst- och designutbildningen på Östra Grevie Folkhögskola har skapat denna tunnelmålning vid Slättäng i Lomma.

 

 

 

Iris Behrens

Toalettmålning av Iris.

Iris Behrens gjorde på uppdrag av Lomma kommun en målning på insidan av en offentlig toalett vid Västa Kennelvägen i Bjärred.

 

 

 

Gustav Norberg

Målning i tunnel vid Fjelievägen.

I gång- och cykeltunneln under Fjelievägen i Bjärred finns detta konstverk av Gustav Norberg.

  • Ingen giltig användare vald.

Sidansvarig: Anna Hedlund

Senast uppdaterad: