Lomma kommun

E-tjänster

Use Google to translate the web. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Familjeföreställningar

Lomma Folketshusförening arrangerar familjeföreställningar i Lomma och Bjärred. Krokodilkonserter är en serie musikprogram som produceras av Musik i Syd. Konserterna bjuder på musik i olika genrer, från olika delar av världen.

Teaterprogrammen produceras i de flesta fall av Folkets hus och Parker.

Biljetter à 50 kr kan förköpas på biblioteken i Lomma och Bjärred eller Billetto.se.

Hund och mya
Bild

KROKODILKONSERT:
Janni hittar hem

Söndag 10 februari kl. 15.00, Lomma Dansrotunda. Från 3 år

Följ med den hemlösa hunden Janni, som söker sig en familj. På vägen möter vi tok-roliga karaktärer som formas av bubblande musik, teater, illustrationer, rörelser och historier. Med hjälp av skojiga och medryckande sånger utforskar vi instrumentens olika röster och berättarmöjligheter.

Välkommen in i Glada Hunds saga om identitet och utanförskap, hunger och hemlöshet. Tillsammans förvandlar vi den till en värld där vänskap betyder allt och de enklaste tingen för den lilla som behöver hjälp kan göra stora underverk.

Janni hittar hem
Hund och myra
Affisch: hund och myror

KROKODILKONSERT:
Hunden Rund planterar

Söndag 3 mars kl. 15.00, Lomma Folkets hus. Från 2 år.

Ett musikaliskt planteringsäventyr! Tillsammans sjunger vi för frön, gräver, planterar, och dansar vattenkannedans! Barnen får på ett lustfyllt och musikaliskt sätt lära sig om vad som händer när man planterar ett frö.

Med inspiration från barnboken har Karin Holmström skrivit musik som gestaltar och levandegör innehållet. Hunden Rund, gitarren och klarinetten är med och det blir en upplevelse för alla sinnen! Arr: Lomma Folketshusförening i samarbete med Kultur och fritid och Musik i Syd.

 

Bild

KROKODILKONSERT: 
Kompis

Lördag 16 mars kl. 15.00, Bjärehovskolan (Hörsalen) i Bjärred. Från 3 år.

Alvin ska flytta. Hoppas det finns kompisar där som vill som Alvin vill. Alvin vill spela, bara spela. Men Jasmine vill kicka boll, Rosa vill leka med lera, Göte vill snickra och Stig vill ut i skogen. Ingen vill det Alvin vill. Hur ska han då få kompisar?

Kompis är en musikföreställning om att leka tillsammans, om att bjuda till och vara en bra kompis. För manus svarar Anna Karin Sersam och Rolf Sersam har skrivit ny musik för trombonens oändliga uttrycksmöjligheter och för duettsång. Insläpp 30 minuter innan konsert – servering i pausen. Arr: Lomma Folketshusförening i samarbete med Kultur och fritid och Musik i Syd.


Bild

KROKODILKONSERT: När hjärtat svämmar över

Lördag 6 april kl. 15.00, Bjärehovskolan (Hörsalen) i Bjärred. Från 4 år.

Arg, ledsen, rädd eller glad? Sjung om ilskan som bubblar upp ibland och som kan få en att slå till en kompis, glädjen över att få den julklapp som man mest av allt ville ha och det sorgefyllda hjärtat när kompisen flyttar från stan.

När sångarna och multiinstrumentalisterna Anders Larsson och Allan Skrobe sjunger och pratar om känslor blir de förebilder i en värld där pojkar lär sig att inte gråta. En varm föreställning om känslor för alla som vågar och inte vågar. Arr: Lomma Folketshusförening i samarbete med Kultur och fritid och Musik i Syd.

 

Matbord med hundar

BARNTEATER MED KULTURRSKOLAN:
Kulturskolans teaterelever

Måndag 13 maj kl. 16.00, Bjärred bibliotek. För barn 3-6 år. Fri entré: biljetter hämtas på biblioteket. Begränsat antal platser.

Kulturskolans teaterelever bjuder på en föreställning baserad på barnböckerna: “Sören Sören Sören” och “Det var inte jag sa Robinhund.” Med humor och värme får vi inblick i vardagen hos Robinhund, som inte verkar kunna göra något rätt. Hos brorsorna Sören är det upplagt för helt knasiga förväxlingar, då det är omöjligt att hålla reda på vem som är vem! Arr: Kulturskolan.

  • Ingen giltig användare vald.

Sidansvarig: Annica Widmark
Senast uppdaterad: 2019-03-04