Familjeföreställningar

Lomma Folketshusförening arrangerar familjeföreställningar i Lomma och Bjärred. Krokodilkonserter är en serie musikprogram som produceras av Musik i Syd och arrangeras av Lomma Folketshusförening i samarbete med Kultur och Fritid i Lomma. Konserterna bjuder på musik i olika genrer, från olika delar av världen.

Grodan får en vän

Lördag 18 februari kl. 14.00 | Lomma Folkets hus
Följ med på en fartfylld musiksaga in i grodornas värld! Den största av grodorna letar efter vatten, som är livsviktigt för att grodor ska kunna leva. Men grodan har svårt att hitta en vän som vill hjälpa honom. Alla andra grodor är upptagna med annat och har inte tid. Grodan blir mer och mer ledsen. Hur ska det gå? Kommer grodan få hjälp att hitta vatten?
Medverkande: Ninni Carr – fiol, träskofiol, sång, durspel, loop-pedal.
Regi: Anna-Karin Sersam

Mitt och ditt

Lördag 18 mars kl. 14.00 | Hörsalen i Bjärred (Bjärehovskolan)
Hilda tycker att Helmer har väldigt många saker, men att Hilda själv inte har några och den stora frågan är: Vad är ditt och vad är mitt? Vems är alla saker? Kan man ha saker tillsammans? Eller om det inte är saker – hur är det med musiken? Kan den vara bara min?
Medverkande: Stefan Wikström, trombon, sång och Anna Karin Sersam, skådespelare/ sång. Manus, regi och musik: Anna Karin och Rolf Sersam

Okotari jakatar – sjung på många språk

Söndag 16 april kl. 14.00 | Lomma Folkets hus
Okotari jakatar är en gammal romsk barnvisa som har sjungits i generationer i familjen Nika. Orden betyder ”härifrån och dit” och är en passande rubrik på en musikstund med sånger på många olika språk. Lelo och Manuela är syskonen som är bländande virtuoser på sina instrument, men samtidigt lekfulla och jordnära. Häng med på en resa med hisnande energisk musik som inbjuder till fest, sång och dans – men där det också finns utrymme för lugn och vila.

Medverkande: Mauella Nika, fiol, sång och Lelo Nika Jr, dragspel.

Målgrupp: 4 år–åk 2.

Biljetter säljs via Lomma Folketshusförening: Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Ghanni ghanni – Rösträtt med Alaá och Dan

Lördag 13 maj kl. 14.00 | Hörsalen i Bjärred (Bjärehovskolan)
Följ med på en musikresa ut i världen där sångskatter från det arabiska
folkarvet och svenska visklassiker utlovas. Det blir lek med toner, ord, rytmer på olika språk när Alaá och Dan tar oss med ut i världen på sitt musiktåg. Hoppa på tåget för alla ska med. Tuut tuut!

Medverkande: Alaá Rashid, sång och Dan Knagg, sång, stränginstrument, arabiskt slagverk.

Målgrupp: 1-5 år.

Biljetter säljs via Lomma Folketshusförening Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

  • Ingen giltig användare vald.

Sidansvarig: Michael Tsiparis
Senast uppdaterad: