Lomma kommun

E-tjänster

Use Google to translate the web. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Familjeföreställningar

Lomma Folketshusförening arrangerar familjeföreställningar i Lomma och Bjärred. Krokodilkonserter är en serie musikprogram som produceras av Musik i Syd. Konserterna bjuder på musik i olika genrer, från olika delar av världen.

Teaterprogrammen produceras i de flesta fall av Folkets hus och Parker.

Biljetter à 50 kr kan förköpas på biblioteken i Lomma och Bjärred eller Billetto.se.

Hund och mya
bild

KROKODILKONSERT:
Rösträtt med Elinor

Söndag 8 september kl. 15.00, Lomma Folkets hus. Från 1 år.

Sjung ut med Elinor! Barns röster & sång är UNGA Musik i Syds fokusområde 2019. Det här året satsas det därför extra mycket på att möjliggöra för riktigt små barn att få sjunga, låta och lyssna utifrån sina egna förutsättningar.

ELINOR FRYKLUND är sångpedagog och sångerska med stor erfarenhet av att undervisa både förskolepedagoger och barn ute på förskolorna. Hon arbetar som sångpedagog på kulturskolan i Svedala där man tillsammans med alla förskolor i kommunen startat ett permanent samarbete med förskolekörer, dans, instrumentbygge och musiklek. Hon har även skrivit ett kapitel i boken Rösträtt – musik på barns villkor från projektet Rösträtt, som hon var en aktiv del i. Hon undervisar även på Klassiska musikskolan och Musikhögskolan i Malmö. När hon inte sjunger med barn och ungdomar ses hon i olika konsertsammanhang som sångerska inom främst opera och operett. Barn ska vilja och våga sjunga med kraft är hennes motto för detta program.

Ladda ner Musik i Syds gratisapp MusikA och öva på röstuppvärmningar som finns under knappen STARTA före besöket.

Arr: Lomma Folketshusförening i samarbete med Kultur och fritid och Musik i Syd.

Janni hittar hem
Hund och myra
bild

KROKODILKONSERT:
Den sjungande bänken

Söndag 29 september kl. 15.00, Lomma Folkets hus. Från 3 år.

Visst kan man längta bort ibland till de stora äventyren, någonstans på andra sidan horisonten. Men man behöver inte alltid resa så långt. Om man ser sig noga omkring och lyssnar uppmärksamt kan det räcka att sätta sig en stund och fundera på bänken där borta under trädet. Med fantasins hjälp och lite tålamod händer det: från molnen kommer sångerna singlande och landar framför våra fötter! Välkomna stora och små till en sångstund där ”bitarna passar så bra ihop och blir till ett sjungande pussel”.

Medverkande: Per Dunsö (sång, gitarr) & Anna Lahmer (sång, gitarr, tamburin). Musik & texter: Per Dunsö.

Arr: Lomma Folketshusförening i samarbete med Kultur och fritid och Musik i Syd.


bild

KROKODILKONSERT: 
Ulrikas smålåtar 2

Lördag 19 oktober kl. 15.00, Bjärehovskolan (Hörsalen) i Bjärred. Från 1 år.

Sjung om Sopbilen som gapar och tuggar. Åk upp och ned på vågorna med Båten. Ta en tur med Bonden och alla hans djur. Flyg med Fjärilarna. Gräv med Grävlastaren. Simma fram och bak med Fiskarna och kör iväg med Bilarna. Vem vet? Kanske får ni även träffa Nyckelpigan Torsten som är rädd för frosten? Välkommen till en fartfylld och glädjesprudlande uppföljning av succén Ulrikas smålåtar. Tio färgglada och spännande låtar med text, musik och rörelser som alla utgår från barnens vardag och med sång och lek öppnar fantastiska världar.

Arr: Lomma Folketshusförening i samarbete med Kultur och fritid och Musik i Syd.


bild


KROKODILKONSERT: Julepottan med Laif & Ninni Carr

Lördag 23 november kl. 15.00, Bjärehovskolan (Hörsalen) i Bjärred. Från 2 år.

Rikspelmännen Ninni och Laif Carr gästar Bjärred. Laif försöker sälja en trasig julepotta till Ninni men Goenissen varnar henne. Julbocken kommer in och kör bort Laif. Han får laga julepottan så att Goenissen kan få sin gröt. Med sånglekar, sånger närmar vi oss julen utifrån sägner och väsen som finns i Skåne!

Arr: Lomma Folketshusförening i samarbete med Kultur och fritid och Musik i Syd.


  • Ingen giltig användare vald.

Sidansvarig: Annica Widmark
Senast uppdaterad: 2019-05-15