Lomma kommun

E-tjänster

Use Google to translate the web. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Familjeföreställningar

Lomma Folketshusförening arrangerar familjeföreställningar i Lomma och Bjärred. Krokodilkonserter är en serie musikprogram som produceras av Musik i Syd. Konserterna bjuder på musik i olika genrer, från olika delar av världen.

Teaterprogrammen produceras i de flesta fall av Folkets hus och Parker.

Biljetter à 50 kr kan förköpas på www.lommafolketshus.selänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster under fliken "Biljetter".

Hund och mya
bild

KROKODILKONSERT

Rösträtt med Elinor

Söndag 8 september kl. 15.00, Lomma Folkets hus. Från 1 år.

Sjung ut med Elinor! Barns röster & sång är UNGA Musik i Syds fokusområde 2019. Det här året satsas det därför extra mycket på att möjliggöra för riktigt små barn att få sjunga, låta och lyssna utifrån sina egna förutsättningar.

ELINOR FRYKLUND är sångpedagog och sångerska med stor erfarenhet av att undervisa både förskolepedagoger och barn ute på förskolorna. Hon arbetar som sångpedagog på kulturskolan i Svedala där man tillsammans med alla förskolor i kommunen startat ett permanent samarbete med förskolekörer, dans, instrumentbygge och musiklek. Hon har även skrivit ett kapitel i boken Rösträtt – musik på barns villkor från projektet Rösträtt, som hon var en aktiv del i. Hon undervisar även på Klassiska musikskolan och Musikhögskolan i Malmö. När hon inte sjunger med barn och ungdomar ses hon i olika konsertsammanhang som sångerska inom främst opera och operett. Barn ska vilja och våga sjunga med kraft är hennes motto för detta program.

Ladda ner Musik i Syds gratisapp MusikA och öva på röstuppvärmningar som finns under knappen STARTA före besöket.

Arr: Lomma Folketshusförening i samarbete med Kultur och fritid och Musik i Syd.


FAMILJEFÖRESTÄLLNING

Det stora sopäventyret

Söndag 22 september kl. 14.00, Lomma Folkets hus. Från 4 år.

Häng med på en svängig familjemusikal med skräptema. Vännerna Pricksan, Labbe och Mulle ger sig ut på en äventyrlig camping i luftballong. De möts av allt annat än en vacker naturupplevelse när de havererar i Vithavet där sopbergen växer och djuren äter plastskräp. Ett farligt jättefartyg är nära att krossa dem. Som tur är har de tre vännerna så mycket mod och uppfinningsrikedom att de aldrig ger upp inför motgångarna. De dansar, sjunger och allt slutar i en glad sorteringsfinal tillsammans med publiken. Föreställningen passar en 4-åring likväl en 9-åring. I samband med föreställningen finns också möjlighet att ta del av en interaktiv utställning med skräptema. Alla barn och vuxna tar tillsammans reda på hur vi kan bidra till ett skräpfritt Sverige. Vi öppnar redan klockan 13.00 för en interaktiv utställning med skräptema.

Arr: Folkets Hus och Parker i samarbete med Geiger Fischer Productions och Stiftelsen Håll Sverige Rent.


bild


KROKODILKONSERT

Den sjungande bänken

Söndag 29 september kl. 15.00, Lomma Folkets hus. Från 3 år.

Visst kan man längta bort ibland till de stora äventyren, någonstans på andra sidan horisonten. Men man behöver inte alltid resa så långt. Om man ser sig noga omkring och lyssnar uppmärksamt kan det räcka att sätta sig en stund och fundera på bänken där borta under trädet. Med fantasins hjälp och lite tålamod händer det: från molnen kommer sångerna singlande och landar framför våra fötter! Välkomna stora och små till en sångstund där ”bitarna passar så bra ihop och blir till ett sjungande pussel”.

Medverkande: Per Dunsö (sång, gitarr) & Anna Lahmer (sång, gitarr, tamburin). Musik & texter: Per Dunsö.

Arr: Lomma Folketshusförening i samarbete med Kultur och fritid och Musik i Syd.


FAMILJEFÖRESTÄLLNING

Maja & Bobo

Söndag 12 oktober kl. 15.00, Lomma Folkets hus.

En lekfull dockteaterföreställning. Maja och Bobbo är en humoristisk och varm berättelse med dockor, musik och sång om att vara vänner, bli ovänner och att kunna säga förlåt. Maja fyller år, i ett av paketen finns hunden Bobbo. Maja och Bobbo leker baby, tjuv och polis och cirkus. Men varför blir Bobbo ledsen och hur ska Maja kunna göra honom glad igen?

Figurteaterkompaniet är en fri teatergrupp som har sin bas i Filipstad i Värmland. Sedan närmare 20 år tillbaka har gruppen producerat dockteaterföreställningar för den yngre målgruppen.

Föreställningen är en del av Kulturfest Bjärred Lomma 2019.

Arr: Lomma Folketshusförening


bild


KROKODILKONSERT

Ulrikas smålåtar 2

Lördag 19 oktober kl. 15.00, Bjärehovskolan (Hörsalen) i Bjärred. Från 1 år.

Sjung om Sopbilen som gapar och tuggar. Åk upp och ned på vågorna med Båten. Ta en tur med Bonden och alla hans djur. Flyg med Fjärilarna. Gräv med Grävlastaren. Simma fram och bak med Fiskarna och kör iväg med Bilarna. Vem vet? Kanske får ni även träffa Nyckelpigan Torsten som är rädd för frosten? Välkommen till en fartfylld och glädjesprudlande uppföljning av succén Ulrikas smålåtar. Tio färgglada och spännande låtar med text, musik och rörelser som alla utgår från barnens vardag och med sång och lek öppnar fantastiska världar.

Arr: Lomma Folketshusförening i samarbete med Kultur och fritid och Musik i Syd.


FAMILJEFÖRESTÄLLNING

Den magiska hatten

Lördag 2 november kl. 14.00, Lomma Folkets hus. Från 5 år.

Magiker Malin Nilsson har packat trolleriväskan, kammat glitterridån och putsat sina kängor. Hon är redo att stövla in på scenen och skapa en magiupplevelse tillsammans med dig! Fingerfärdiga trick, hemmabyggda illusioner och roliga mysterier presenteras till ackompanjemang av pianist Olof Löfgren. En interaktiv magiföreställning med hjärtat på det rätta stället och inget tjafs.

Malin Nilsson har arbetat professionellt som magiker sedan 2001. Hon reser med sina föreställningar över hela världen och har vunnit, som den första kvinnan i historien, både de Svenska och Nordiska Mästerskapen i Magi. Sagt om Malins shower: ”Hennes teknik är lysande och scennärvaron fullständigt självklar… Det är hejdlöst. Och underbart.” (Sydsvenskan Kultur)

Arr: Lomma Folketshusförening


bild


KROKODILKONSERT

Julepottan med Laif & Ninni Carr

Lördag 23 november kl. 15.00, Bjärehovskolan (Hörsalen) i Bjärred. Från 2 år.

Rikspelmännen Ninni och Laif Carr gästar Bjärred. Laif försöker sälja en trasig julepotta till Ninni men Goenissen varnar henne. Julbocken kommer in och kör bort Laif. Han får laga julepottan så att Goenissen kan få sin gröt. Med sånglekar, sånger närmar vi oss julen utifrån sägner och väsen som finns i Skåne!

Arr: Lomma Folketshusförening i samarbete med Kultur och fritid och Musik i Syd.


  • Ingen giltig användare vald.

Sidansvarig: Annica Widmark
Senast uppdaterad: 2019-08-08