Ung och arbetslös

Som ung och arbetslös i Lomma kommun finns flera verksamheter att ta del av för att komma vidare.

Hitta på sidan

För dig mellan 20-24 år finns exempelvis arbetsförmedlingen, BOOST och vuxenutbildning på Komvux.

Om du är 16-20 år utan gymnasieexamen finns bland annat studie- och yrkesvägledning, hjälp med jobbsökning eller praktik inom KAA.

Kommunalt aktivitetsansvar, KAA

För dig mellan 16-20 år som just nu inte går i gymnasieskolan, eller som avslutat gymnasieskolan utan examensbevis, finns KAA.

Detta kan vi hjälpa dig med:

  • Att tydliggöra dina mål, önskningar och kompetenser
  • Att hitta en väg in i utbildning, praktik eller arbete
  • Att hitta en praktikplats som passar dig
  • Jobbsökning
  • Studiebesök på och kontakt med skolor
  • Kontakt med studie-och yrkesvägledare och kurator

Vi utgår från dina önskningar och behov, i det tempo som passar dig. Tillsammans hittar vi individuella lösningar. Om du väljer att delta i verksamheten finns möjlighet till ekonomisk ersättning.

Kontakta oss: Sofie Gunnarsdotter, ungdomskoordinator, 0733-41 12 13

Arbetsförmedlingen

Du som bor i Lomma kommun kan skriva in dig på Arbetsförmedlingen i Malmö. För dig som är under 25 år finns flera möjligheter att få extra stöd och hjälp från Arbetsförmedlingen.

På Arbetsförmedlingens webbplats finns också många tips och råd kring jobbsökning, och bland annat yrkesprognoser för 200 olika yrken. Du kan även skapa ett konto och registrera vilka yrken du söker, vilka kompetenser du har och din arbetslivserfarenhet

För att ta del av Arbetsförmedlingens service behöver du vara inskriven. Det är lättast att skriva dig om du har e-legitimation, då du via hemsidan samtidigt bokar ett möte direkt med din handläggare. Om du inte har en e-legitimation kan du läsa mer på Arbetsförmedlingens webbplats om hur du går till väga för att skaffa e-legitimation. Alternativt kan du även besöka din närmaste Arbetsförmedling.

Boost

Boost är ett arbetsmarknadsprojekt i Malmö som är till för dig mellan 18-29 år. Projektet erbjuder en mängd olika aktiviteter, såsom individuell coaching, kortare yrkesutbildningsinsatser, praktik, med mera.

Kontaktperson: Thomas Persson, socionom, socialförvaltningen, tel 040-641 12 41.

Kontaktuppgifter

Sofie Gunnarsdotter

Ungdomskoordinator

0733-41 12 13

Sidansvarig: Sofie Gunnarsdotter

Senast uppdaterad: