Träffpunkt

Att äldre personer får ta del av eller medverka till olika kulturaktiviteter leder ofta till en positiv sinnesupplevelse. Att få känna sig hörd och bekräftad som den person den äldre har varit och faktiskt fortfarande är inombords.

Kulturstimulans för "alla sinnen" kan medverka till att den dagen blir rikare och mer stimulerande, vilket också har effekt på det fysiska välbefinnandet. Detta erbjuder vi dig på vår mötesplats Träffpunkten.

Vad är Träffpunkten och vem kan komma dit?

Träffpunkten är för dig som är äldre och bor i Lomma kommun, som känner dig ensam och isolerad. Här kan du träffa andra för att prata och umgås tillsammans.

På Träffpunkten får du, om du vill, stöd och hjälp att ta dig till andra typer av samvaro som finns i kommunen exempelvis Mötesplats Havsblick, Mötesplats Bjärred, kyrkan eller någon förening.

Det är du och övriga gäster som bestämmer dagens innehåll. Vi beställer god mat och äter tillsammans.

Träffpunkten är till för alla äldre i hela Lomma kommun. Du kommer att få besök i hemmet innan, för att skapa en bra kontakt och ett gott förtroende från början. Målet är att hjälpa dig att vidga ditt sociala umgänge, bryta isolering och få en mer meningsfull dag.

Var finns Träffpunkten?

Träffpunkten finns i Lomma och i Bjärred. Måndagar, tisdagar och fredagar träffas vi på Havsblick i Lomma. måndagar, tisdagar, torsdagar och fredagar träffas vi på Jonasgården i Bjärred.

Om du är nyfiken eller vill veta mer är du välkommen att kontakta oss via samordnare Birgitta Khullar. Du når Birgitta på: telefon 0733-41 15 96 eller via e-post: birgitta.khullar@lomma.se om du vill anmäla intresse eller ställa frågor.

  • Ingen giltig användare vald.

Sidansvarig: Ulrika Hjelm Clausen

Senast uppdaterad: