Under ett år ska Océane från Frankrike
vara i Sverige, på fritidsgården
Centralen i Lomma
för att berätta om hur man
kan delta i olika projekt i Europa.

Volontär från Europeiska Solidaritetskåren

Océane Dommanget, EU-volontär

Océane Dommaget, EU-volontär

Under ett år ska Océane Dommanget, EU-volontär från Frankrike, delta i ett projekt för unga i Europa, på fritidsgården Centralen i Lomma.

Europeiska solidaritetskåren, logotyp.

Europeiska Solidaritetskåren (European Solidarity Corps) är ett initiativ från Europeiska unionen som skapar möjligheter för ungdomar att volontärarbeta eller arbeta i projekt i sitt eget land eller utomlands. Unga personer mellan 18 och 30 år ges möjlighet att vara volontärer mellan två och tolv månader i projekt som ska gynna samhällen och människor runt om i Europa.

Europeiska Solidaritetskåren syfte är att främja solidaritet i det europeiska samhället och engagera ungdomar och organisationer i olika aktiviteter.

Under ett års tid, från september 22 till augusti 23 ska Océane Dommanget från Frankrike delta i ett projekt för Lomma kommuns räkning, på fritidsgården Centralen. Hon kommer bland annat att coacha och lära känna barnen och ungdomarna på fritidsgården i den dagliga verksamheten och motivera och engagera ungdomars deltagande i internationella projekt såsom Erasmus+ och Europeiska Solidaritetskåren.

Information på Myndigheten för ungdoms- och civilsamhällesfrågors hemsida Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

  • Ingen giltig användare vald.

Sidansvarig: Pia Alexius

Senast uppdaterad: