Under ett år framåt
kommer Michela från Italien
att finnas på fritidsgårdarna
för att berätta om hur man
kan delta i olika projekt i Europa.

Volontär från Europeiska Solidaritetskåren

Michela Zungri

Michela Zungri, volontär

Under ett år kommer Michela Zungri från Italien att delta i ett projekt för unga i Europa, på fritidsgården Centralen i Lomma.

Europeiska solidaritetskåren, logotyp.

Europeiska Solidaritetskåren (European Solidarity Corps) är ett initiativ från Europeiska unionen som skapar möjligheter för ungdomar att volontärarbeta eller arbeta i projekt i sitt eget land eller utomlands. Unga personer mellan 18 och 30 år ges möjlighet att vara volontärer mellan två och tolv månader i projekt som ska gynna samhällen och människor runt om i Europa.

Europeiska Solidaritetskåren syfte är att främja solidaritet i det europeiska samhället och engagera ungdomar och organisationer i olika aktiviteter.

Arbete med ungdomar i Lomma

I oktober kommer Michela Zungri från Italien till Lomma för att delta i ett projekt för Lomma kommuns räkning, på fritidsgården Centralen. Under projektnamnet Youth 4 Youth kommer Michela under ett år att motivera och engagera ungdomars deltagande i internationella projekt. Att få träffa en ESC-volontär kan skapa nyfikenhet hos ungdomarna. Hennes uppgifter kommer bland annat vara att coacha och lära känna barnen och ungdomarna på fritidsgården i den dagliga verksamheten.

Michela ska leda gruppaktiviteter för barn och ungdomar samt hålla i interkulturella temakvällar på fritidsgården med och för ungdomarna. Michela kommer också att informera om internationella ungdomsutbyten och program som Erasmus och stötta potentiella framtida volontärer.

Läs Michelas blogg

Följ gärna Michelas arbete med ungdomarna via instagram Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Ytterligare information på Myndigheten för ungdoms- och civilsamhällesfrågors hemsida Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

  • Ingen giltig användare vald.

Sidansvarig: Pia Alexius
Senast uppdaterad: