Jourhem

Individ- och familjeomsorgen i Lomma kommun söker nytt jourhem.

Hur fungerar det att vara jourhem?

Att vara jourhem innebär att ni tar emot barn och ungdomar i ert hem i det akuta skedet när barnet av olika anledningar inte kan bo hemma. Barn och ungdomar är placerade i jourhem under en begränsad tid.

Som jourhem är ni kontrakterade, vilket innebär att ni har en fast ersättning även när ni inte har något barn placerat hos er. Som jourhem krävs ingen specifik utbildning, men det är en merit att ha tidigare erfarenhet av jourhemsvård eller familjehemsvård.

Vad vi söker

Vi ser helst att ni är ett par, där minst en har möjlighet att vara hemma på heltid, även om ni båda behöver ha intresse av att vara en aktiv del av verksamheten.

Vi ser gärna att ni är föräldrar, då era erfarenheter av föräldraskapet är en merit. Ni bör dock inte ha mindre barn i hemmet eftersom barnen som placeras är i behov av er fulla uppmärksamhet. Körkort är ett krav.

Jourhemmet bör ligga så nära Lomma kommun att det är möjligt för de placerade barnen att fortsätta gå i sin vanliga förskola eller skola och på eventuella fritidsaktiviteter under den tid de är placerade hos er.

Som jourhem är det viktigt att ni som personer och familj är:

  • Flexibla, jourhemsverksamheten är en akut verksamhet som inte fullt ut går att planera.
  • Intresserade av andra människor och mänskliga relationer.
  • Ödmjuka och med respekt för alla människors likheter och olikheter samt varje människas unika situation.
  • Varma, omtänksamma och trygga och med den tid, plats och engagemang som krävs för att ta hand om ett barn som behöver landa i lugn och ro. Barnen ni tar emot i ert hem genomgår en svår period och tiden i jourhemmet är oerhört viktig och ett minne som de bär med sig hela livet.

Som jourhem erhåller ni ersättning enligt Sveriges kommuner och landstings rekommendationer. I uppdraget som jourhem ingår regelbunden handledning.

Vill du veta mer om jourhem?

Har du frågor och vill veta mer om jourhem är du välkommen att kontakta oss!

Ring Dennis Andersson som är ansvarig socionom på telefon 040-611 13 41 eller fyll i dina kontaktuppgifter nedan så hör vi av oss.

Vi kommer att hantera intresseanmälningarna löpande, så lämna gärna din anmälan så snart som möjligt.


Jag önskar mer information om: * (obligatorisk)
Jag önskar mer information om:  • Ingen giltig användare vald.

Sidansvarig: Ingrid Ekholm Ydreborg
Senast uppdaterad: