Bygga, bo och miljö

Vad är egentligen bygglov och hur funkar det? Vem kan jag vända mig till om jag hittar mögel i min lägenhet? Finns det några naturreservat inom Lomma kommun? Här kan du få svar på dessa och mängder av andra frågor som rör bostäder, hälsoskydd, miljö och mycket mer.

Lomma kommun är anslutna till Mittbygge – en e-tjänst för bygglov med mera.

Här presenteras ifall verksamheterna uppfyller gällande lagstiftning i form
av en grön, gul eller röd prick.

Besök oss under öppet hus

Från och med vecka 26 - vecka 32 når du Miljö- och byggavdelningen via telefon måndag till fredag, mellan kl. 10:00-12:00.

Under dessa tider är du varmt välkommen med dina frågor eller funderingar inför byggprojekt, strandskydd eller annat som rör avdelningen. Ring kontaktcenter på tel. 040-641 10 00, så lotsar de dig vidare.

OBS! Dessa möten ställs in tillsvidare fr.o.m. 17 mars, för att minska smittspridningen av Coronaviruset. Om ni har bokat tid med handläggare, kommer ni att bli kontaktade via telefon på bokad tid. För att komma i kontakt med en handläggare, hör av er till Kontaktcenter.

Bygglovsprocessen

Går du i byggtankar? Här får du information om hur bygglovsprocessen ser ut, från det att du ansöker om bygglov till att du har byggt klart och får ett slutbesked. Klicka här för att läsa om bygglovsprocessen. PDF

Oavsett om du undrar något gällande hur du själv ska göra i en viss situation eller om du är nyfiken på hur kommunen jobbar, så kan du hitta information via denna "Bygga, bo & miljö"-del. På vissa sidor finns det även till exempel blanketter, e-postformulär eller kontaktuppgifter som kan hjälpa dig vidare i ditt ärende.

Inför ansökan eller anmälan

Behöver du mer hjälp är du välkommen att kontakta Byggenheten via Kontaktcenter på 040-641 10 00 eller info@lomma.se

Behöver du mer hjälp är du välkommen att kontakta Miljöenheten via Kontaktcenter på 040-641 10 00 eller info@lomma.se

Nyheter