Bygga, bo och miljö

Vad är egentligen bygglov och hur funkar det? Vem kan jag vända mig till om jag hittar mögel i min lägenhet? Finns det några naturreservat inom Lomma kommun? Här kan du få svar på dessa och mängder av andra frågor som rör bostäder, hälsoskydd, miljö och mycket mer.

Lomma kommun är anslutna till Mittbygge – en e-tjänst för bygglov med mera.

Nu lanserar byggenheten en ny tjänst för dig som planerar att söka bygglov under våren 2021.

Besök oss under öppet hus

Har du frågor eller funderingar inför byggprojekt, strandskydd eller annat som rör avdelningen? Då är du välkommen att kontakta oss via Kontaktcenter på telefon 040-641 10 00 så lotsar de dig vidare.

På grund av covid-19 är öppet hus inställt tills vidare. Om du har bokat tid med handläggare, kommer du att bli kontaktade via telefon på bokad tid.

Chatta med Miljö- och byggavdelningen

Har du frågor eller funderingar inför byggprojekt, strandskydd eller annat som rör avdelningen? Miljö- och byggavdelningens chatt för privatpersoner och företag är öppen:

  • Tisdag kl. 16:00 – 18:00
  • Onsdag kl. 19:00 – 21:00
  • Torsdag kl. 09:00 – 11:00

Bygglovsprocessen

Går du i byggtankar? Här får du information om hur bygglovsprocessen ser ut, från det att du ansöker om bygglov till att du har byggt klart och får ett slutbesked. Klicka här för att läsa om bygglovsprocessen. PDF

Oavsett om du undrar något gällande hur du själv ska göra i en viss situation eller om du är nyfiken på hur kommunen jobbar, så kan du hitta information via denna "Bygga, bo & miljö"-del. På vissa sidor finns det även till exempel blanketter, e-postformulär eller kontaktuppgifter som kan hjälpa dig vidare i ditt ärende.

Inför ansökan eller anmälan

Behöver du mer hjälp är du välkommen att kontakta Byggenheten via Kontaktcenter på 040-641 10 00 eller info@lomma.se

Behöver du mer hjälp är du välkommen att kontakta Miljöenheten via Kontaktcenter på 040-641 10 00 eller info@lomma.se

Nyheter