Körer, orkestrar och ensembler

Att spela i en orkester eller ensemble är en mycket viktig del i elevernas musikaliska utveckling. Här får man träna sig i moment som är svårt att göra på lektionen t.ex. samspel, dynamik, lyhördhet och lagkänsla. Precis som i ett fotbollslag måste en ensemble ha en lagkänsla och ställa upp för varandra för att gruppen ska kunna låta så bra som möjligt.

Här presenteras kulturskolans ensembler körer och orkestrar.

Lågstadiekören, måndagar 17.00-17.50 Lomma och tisdagar 17.30-18.20 Bjärred

En kör för dig som är sångglad och går i åk 1-3. Vi övar röst, rörelse, lyssning och rytmik, och sjunger ibland på konsert.

Ledare: Mirjam Ekespong

Melliskören, tisdagar 16.15-17.15 Bjärred

Körsång för dig i åk 4-6, Vi jobbar utifrån gruppens önskemål och sjunger både på svenska och engelska. Vi medverkar även på större evenemang och gör egna konserter.Här kan du träna din röst och börja med stämsång.

Ledare: Anna Blindh Carlsson

Glee (kör/sångensemble), måndagar 17.00-18.00

Från åk 7. I denna grupp går många av kulturskolans sångelever både tjejer och killar, men alla sångglada är välkomna. Vi jobbar mycket med soloinsatser samt sceniskt och gör stämmor tillsammans. Detta är gruppen för dig som älskar att sjunga och vill utvecklas. Välkommen även om du är gymnasist eller precis gått ut gymnasiet. Du behöver inte vara sångvan men bör gilla ett högt tempo.

Ledare: Anna Blindh Carlsson

Blåsfiskarna - steg 1, tisdagar 18.00-18.50 Lomma

Blåsfiskarna är kulturskolans blåsorkester för de elever som precis har startat sin blåsarkarriär. Orkestern består av träblås, brass och komp.

Ledare: Henrik Pahlén och Mattias Lind

Så ska det låta - steg 2, torsdagar 17.00-18.00 Bjärred

Så ska det låta är Kulturskolans mellanblåsorkester. Orkestern har ca 25 medlemmar som spelar blandad, svängig musik för blåsinstrument och kompgrupp.

Ledare: Mattias Lind och Jeanette Eliasson Dahl

Blåschock - steg 3, torsdagar 18.10-19.30 Bjärred

Blåschock är Kulturskolans äldsta blåsorkester med 35 ungdomar mellan 12-20 år. Repertoaren består av musik som ungdomarna till viss del valt själva som t ex film- och populärmusik men även klassisk repertoar för blåsorkester. Ett centralt inslag i repertoaren är marscher.

Orkestern har bildat en förening som är knuten till RUM. I och med detta finns det en styrelse som tillsammans med undertecknad leder verksamheten. Alla är överens om att en satsning på sociala aktiviteter förutom konserter och repetitioner är viktigt för orkestern och mycket uppskattat. Sammanhållningen är tack vare detta mycket god i orkestern och gränslös mellan åldrarna.

Ledare: Jeanette Eliasson Dahl

Brassensemblen, fredagar 18.00-19.00 Bjärred

En ensemble för de brasselever som spelat några år. Ensemblen består av trumpet, trombon, valthorn och bastuba. Brassensemblen får ofta förfrågningar om att spela runt om i kommun. Särskilt vid invigningar som behöver en pampig fanfar.

Ledare: Henrik Pahlén

Chokladstråkarna - steg 1, tisdagar 16.30-17.20 Bjärred

Vår yngsta stråkorkester som består av violin- och celloelever som har spelar i minst ett år. Här lär man sig att följa en dirigent och musicera tillsammans.

Ledare: Ulrika Lorentzi och Anja Rajic

Sundets stråkar - steg 2, tisdagar 17.30-18.20, Bjärred

Kulturskolans mellanstråkorkester som består av violin, cello och kontrabas. Tillsammans spelar vi blandad tre- och fyrstämmig repertoar.

Ledare: Ulrika Lorentzi och Anja Rajic

Kammarorkestern - steg 3, tisdagar 18.30-20.00, Bjärred

Stråkorkestern för våra äldre stråkelever som spelat flera år. Orkestern gör ibland även projekt ihop med storband.

Ledare: Anja Rajic

Pop- och rockensemble, onsdagar 18.00-19.00 Bjärred

Kulturskolan har två pop- och rockensembler för gitarr, piano, bas, trummor och sång.

Ledare: Mats Petersson och Tobias Torvaldsson

Blockflöjtsensemble, fredagar 16.40-17.20

Vi spelar på blockflöjter i olika storlekar, för elever som spelat några år.

Ledare: Christel Ralf

Tvärflöjtsensemble, onsdagar 18.00-18.40

Ledare: Gunnel Henriksson

 

  • Ingen giltig användare vald.

Sidansvarig: Karin Croné
Senast uppdaterad: