Regnbågens förskola

Välkommen! Regnbågens förskola finns i Alfredshälls villaområde. Förskolan består av fem avdelningar: Ekorren, Giraffen, Grodan, Pingvinen och Lammet.

Vår verksamhetsidé

Här arbetar pedagogerna gärna tillsammans i temaarbeten, ofta kopplat till barns språkutveckling. Genom dramatisering och litteratur får barnen även uppleva berättelserna. Att barn och vuxna har roligt tillsammans är viktigt för oss i vårt arbete.

Från hösten 2022 har förskolan ett samarbete med biblioteket och tillhandahåller kapprumsbibliotek för att belysa vikten av högläsning även i hemmet och lånar ut böcker som barn och vårdnadshavare väljer ut tillsammans. Vår förhoppning är att bidra till ökad högläsning i hemmen.

Förskolan och vår omgivning

Regnbågens förskola är belägen i Alfredshälls villaområde intill Alfredshällskolan och består av fem avdelningar: Ekorren, Giraffen, Grodan, Pingvinen och Lammet.

Förskolan byggdes redan 1975 men har trots det väldigt fina lärmiljöer och utrymmen. Här finns fina ljusinsläpp och två större gemensamma lokaler där flera kan samlas vid gemensamma aktiviteter. Förskolan har också fantastiska lekytor utomhus och närhet till andra grönområden där en del av undervisningen bedrivs.

Adress

Plantskolevägen 2, 237 36 Bjärred

Kontaktuppgifter

Sidansvarig: Ingela Flotow

Senast uppdaterad: