Lomma kommun

E-tjänster

Use Google to translate the web. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

MFF Fotbollsakademi

Lomma kommun har ett samarbete med Malmö FF genom fotbollsakademier. Malmö FF:s Fotbollsakademi är ett nytänkande när det gäller fotbollsskola som tar ett unikt helhetsgrepp på skola och fotboll. De mest talangfulla 13-åringarna i Malmö med omnejd väljs ut och erbjuds en plats i Fotbollsakademin, ett profilprogram för högstadiet som Malmö FF genomför i samarbete med Malmö stad genom Stadsdel Hyllie samt Lomma kommun och ytterligare kommuner i Skåne.

Skola och idrott

Grundtanken är att ge talangfulla ungdomar ökade möjligheter att klara skolan och samtidigt satsa på sin idrott. Fotbollsakademins elever får dagligen specialiserad fotbollsträning som en del av skolan. Samtidigt används fotbollen som ett pedagogiskt hjälpmedel i den ordinarie undervisningen. Det faktum att de ansvariga lärarna på skolorna är såväl fotbollsinstruktörer som pedagoger bidrar ytterligare till att knyta ihop skola och idrott i Malmö FF:s Fotbollsakademi.

Pilängsskolan i Lomma och Rutsborgsskolan i Bjärred

Ca 25 elever, på respektive skola, kommer att få möjlighet att kombinera sin skolgång med fotbollsträning. Det är från både kommunens och Malmö FF:s sida viktigt att poängtera att studierna är det viktigaste på akademierna. Fotbollsträningen sker således inte på bekostnad av skolarbetet. Samarbetet med akademierna innebär inte att någon av skolornas resurser på något sätt minskar.

Fotbollsträningen kommer att genomföras av tränare från Malmö FF tillsammans med lärare (med eliterfarenhet från idrottsvärlden) från respektive skola. Vi tar gärna emot elever från andra kommuner, men transport till och från skolan får var och en lösa själva.

Viktiga datum 2018:

17 januari kl. 18.00 - Informationsmöte på Pilängskolan i Lomma (matsalen)
24 januari kl. 18.00 - Informationsmöte på Rutsborgskolan i Bjärred (matsalen)
13 mars kl. 13:00-15:00 - Provspel för intresserade elever i Lomma
21 mars kl. 13:00-15:00 - Provspel för intresserade elever i Bjärred
(2-4 veckor efter provspel kommer antagningsbeskedet)

De elever som blir antagna kallas till ett informationsmöte på respektive skola innan sommarlovet.

Höstterminen 2018

Läsåret börjar den 21 augusti.

Höstterminen 2019

Information om ansökning till läsåret 2019 publiceras på lomma.se och mff.selänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster i slutet av 2018.

Sidansvarig: Martin Persson
Senast uppdaterad: 2017-12-04