- Startsida
-
Bygga, bo och miljö
-
Livsmedel
Den som arbetar med mat
måste se till att
det inte finns någon risk
att maten kan göra någon sjuk.
Det är det lag på.
Mat och dryck kallas
också livsmedel.
Livsmedel
På dessa sidor kan du som privatperson få tips, råd och information gällande säker livsmedelshantering. Är det så att du istället är på jakt efter information för företagare, gå till livsmedelsavsnittet på våra näringslivssidor.
Miljöenhetens arbete med den offentliga kontrollen innebär att i förebyggande syfte granska livsmedelsverksamheterna så att inga hälsorisker uppstår för konsumenterna. Det är verksamhetsutövarnas uppgift och ansvar att se till att den dagliga verksamheten fungerar på ett bra och säkert sätt med kontinuerlig övervakning på känsliga hanteringssteg. Det är livsmedelsutövaren som ansvarar för att de livsmedel som släpps ut till konsumenterna är säkra.
Återkallanden av livsmedel - Livsmedelsverket
Här finns information om aktuella återkallanden som automatiskt hämtats från Livsmedelsverkets webbplats Länk till annan webbplats..
- Ica återkallar jordgubbar på grund av otillåtet ämne
- United Gross återkallar spiskummin - innehåller pyrrolizidinalkaloider över gränsvärde
- Lantmännen återkallar GoGreen Oskalade Sesamfrön 350 gram
- Coop återkallar Coop bredbar leverpastej med gurka - inte tillräckligt värmebehandlad
- Ica återkallar ägg - kan innehålla salmonella
- Axfood återkallar ägg efter salmonellafynd i stallmiljön hos producent
- Kronägg återkallar ägg - kan innehålla salmonella
- Plivit Trade återkallar Klas majsmjöl och majsgryn
Här kan du läsa mer om Miljöenhetens senaste livsmedelsinspektioner
Här kan du läsa anmäla om du misstänker att du blivit matförgiftad
Sidansvarig: Helene Blom
Senast uppdaterad: