Den som arbetar med mat
måste se till att
det inte finns någon risk
att maten kan göra någon sjuk.
Det är det lag på.

Mat och dryck kallas
också livsmedel.

Livsmedel

På dessa sidor kan du som privatperson få tips, råd och information gällande säker livsmedelshantering. Är det så att du istället är på jakt efter information för företagare, gå till livsmedelsavsnittet på våra näringslivssidor.

Miljöenhetens arbete med den offentliga kontrollen innebär att i förebyggande syfte granska livsmedelsverksamheterna så att inga hälsorisker uppstår för konsumenterna. Det är verksamhetsutövarnas uppgift och ansvar att se till att den dagliga verksamheten fungerar på ett bra och säkert sätt med kontinuerlig övervakning på känsliga hanteringssteg. Det är livsmedelsutövaren som ansvarar för att de livsmedel som släpps ut till konsumenterna är säkra.

Återkallanden av livsmedel - Livsmedelsverket

Här finns information om aktuella återkallanden som automatiskt hämtats från Livsmedelsverkets webbplats Länk till annan webbplats..

Här kan du läsa mer om Miljöenhetens senaste livsmedelsinspektioner

Här kan du läsa anmäla om du misstänker att du blivit matförgiftad

  • Ingen giltig användare vald.

Sidansvarig: Helene Blom

Senast uppdaterad: