Genom att vara vänfamilj

kan du hjälpa nyanlända

att känna sig välkomna

i vårt samhälle.

Anmäl intresse via frågorna

längst ned på den här sidan.

Vänfamilj

Att vara en vänfamilj innebär att dela sin erfarenhet och att vägleda nyanlända familjer och individer. Genom att engagera sig i deras liv och deras integrationsprocess kan du hjälpa dem att känna sig välkomna i vårt samhälle.

Vi vill dela med oss av en fantastisk möjlighet för våra invånare att vara en del av något meningsfullt och givande – Vänfamiljprogrammet, även känt som "Värd- och Vänfamilj". Genom detta program har du chansen att göra en verklig skillnad i en nyanländ familjs liv och samtidigt skapa ökad gemenskap och integration i vårt samhälle.

Vänfamilj – din möjlighet att göra skillnad

Att vara en vänfamilj innebär att dela sin erfarenhet och att vägleda nyanlända familjer och individer. Genom att engagera sig i deras liv och deras integrationsprocess kan du hjälpa dem att känna sig välkomna och stödda i vårt samhälle.

Så fungerar vänfamiljprogrammet:

  1. Matchning och samverkan: Vi hjälper till med att matcha dig med en nyanländ familj baserat på gemensamma intressen och geografisk närhet. Tillsammans kan ni skapa en positiv och meningsfull relation.
  2. Ömsesidigt lärande: Genom samtal och aktiviteter delar ni kultur, språk och erfarenheter. Detta ömsesidiga lärande är en viktig del av integrationen.
  3. Praktiskt stöd: Som en vänfamilj hjälper du den nyanlända familjen att förstå och navigera i det svenska samhället. Du kan erbjuda råd, stöd och vägledning.
  4. Skapa gemenskap: Genom att dela tid och skapa minnen bygger ni en vänskap som kan varar länge och hjälpa den nyanlända familjen att känna sig hemma.
  5. Din personliga upplevelse: Genom att vara en vänfamilj öppnar du inte bara ditt hjärta för andra kulturer, du utvecklar också din förståelse och växer som individ.

Läs gärna mer om hur det är att vara en vänfamilj.

Hur du kan delta

Om du känner dig intresserad av att bli en vänfamilj eller har frågor, tveka inte att kontakta oss. Vi ger dig information och stöd genom hela processen.

Telefon: 040-641 10 00.

E-post: info@lomma.se.

Intresseanmälan för vänfamilj

Vi vill gärna veta lite mer om dig/er, så att vi kan göra en så bra matchning som möjligt. Intresseanmälan ligger som grund och fler frågor kan komma att ställas vid nästa kontakt.

Vilken form/former av umgänge är ni intresserade av?
Vilken form/former av umgänge är ni intresserade av?


Kontaktuppgifter
Kontaktuppgifter


  • Ingen giltig användare vald.

Sidansvarig: Lucia Prieto De La Fuente
Senast uppdaterad: