Det är enkelt att åka till
och från Lomma kommun
med buss och snart även tåg.

Köp din biljett direkt i Skånetrafikens app,
Coop Lomma eller dirket på bussen med
betalkort.

Kom ihåg att alla bussar är kontantfria.

Buss och tåg

Buss

Det är enkelt att åka till och från Lomma kommun med buss och snart även tåg. Köp din biljett direkt i Skånetrafikens app, hos ett ombud eller dirket på bussen med betalkort. Kom ihåg att alla bussar är kontantfria.

Köpa bussbiljett

Från och med den 14 december 2019 kan du inte längre använda Jojo-kort för att betala din resa med Skånetrafikens bussar eller tåg. Istället köper du din biljett via Skånetrafikens app, biljettautomat, återförsäljare eller med betalkort direkt på bussen. Som tidigare går det inte att lösa biljett ombord på tåget, utan dessa måste lösas innan påstigning.

Coop Lomma är ombud för Skånetrafiken.

Bussar i Lomma kommun

Till och från Lomma kommun går fem olika busslinjer:

  • 132 Löddeköpinge - Bjärred - Lomma - Malmö, och omvänt.
  • 133 Malmö - Alnarp - Lomma, och omvänt.
  • 134 Löddeköpinge - Bjärred - Malmö, och omvänt.
  • 137 Bjärred - Lund, och omvänt.
  • 139 Lund - Lomma, och omvänt.

Inom Lomma finns också linje 135 från Lomma busstation till Lomma kyrka. Turerna körs med taxi som måste förbeställas på telefon 0771-77 44 99 minst två timmar i förväg. För grupper på mer än fyra personer måste beställningen göras minst tre arbetsdagar i förväg.

Vissa av turerna på linje 139 från Lund respektive alla turer på linje 133 från Malmö skyltar om på Lomma busstation. Bussarna från Malmö fortsätter som linje 139 mot Lund och bussarna från Lund fortsätter som linje 133 till Malmö. På så sätt är det möjligt att åka från Lund till Alnarp utan att behöva byta buss.

Ny sträckning för linje 137

Enligt överenskommelse mellan Skånetrafiken och Lomma kommun ska busslinje 137 mellan Bjärred och Lund få en ny sträckning med trafikstart december 2020.

Den nya resvägen innebär att bussen fortsatt kör in i Bjärred via Lundavägen och stannar på hållplatserna Flädie skola, Hans Jonas väg och Medborgarhuset. Därefter kör bussen norrut till Bjärred Centrum, fortsätter sedan norrut via Löddesnäsvägen, vidare till Löjtnantsvägen, Trollsjövägen och Näktergalsvägen, för att nå ändhållplatsen Trädgårdsvägen och köra samma väg tillbaka.

I samband med att linje 137 får en ny körväg kommer fem nya busshållplatser samt en vändslinga att byggas. Vid vändslingan kommer bussen att kunna stå och tidsreglera innan den kör tillbaka. Regleringstid är en bufferttid som kan användas för paus för chaufförer eller för att ta igen förseningar.

Här kan du läsa mer om projektet att bygga nya busshållplatser och vändplan.

Tåg till Lomma kommun.

Pågatåg till Lomma kommun

Med start 13 december 2020 börjar Pågatågstrafik att stanna vid Lomma station. Mer information om Lommabanan hittar du på vår projektsida eller Trafikverkets hemsidalänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Projekt Lund-Arlöv Fyra spår

Södra stambanan mellan Lund och Arlöv kommer att byggas ut från två till fyra spår. Stationerna Burlöv, Åkarp och Hjärup rustas upp och en ny station byggs vid Klostergården i Lund. Projektet omfattar också en ombyggnad av motorvägsbroarna vid trafikplats Alnarp.

Södra stambanans två spår är idag mycket hårt belastade. Med fyra spår ökar kapaciteten och sträckan blir mindre känslig för störningar. Projektet väntas vara klart i december 2023. Läs mer om projektet på Trafikverkets hemsidaöppnas i nytt fönster.

För aktuell information om kollektivtrafiken läs mer på www.skanetrafiken.selänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

  • Ingen giltig användare vald.

Sidansvarig: Ulrika Håkansson Ström
Senast uppdaterad: 2020-10-07