Lomma kommun

E-tjänster

Use Google to translate the web. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Buss och tåg

Aktuella trafikstörningar fram till och med 2018-12-09. Linje 139 stannar inte på hållplatserna Lomma Nybovägen, Lomma Poppelgatan och Lomma Siriusgatan. Vi hänvisar till tillfälliga hållplatser på Industrigatan. Orsaken är trafiksäkerhetsåtgärder och att nya busshållplatser kommer att skapas längs Vinstorpsvägen.

Kontantfria bussar och tåg

Alla Skånetrafikens bussar är kontantfria enligt ett beslut från Arbetsmiljöverket. Det innebär att det inte går att betala med mynt och sedlar ombord på bussen.

Den som reser med tåg måste ha köpt sin biljett innan han eller hon stiger ombord på tåget eftersom möjligheten att köpa biljett ombord försvunnit.

Det bästa sättet att betala sin resa är att alltid ha ett laddat Jojo Reskassa på fickan. Kortet ger tio procent rabatt och möjlighet till förlustgaranti (om kortet är registrerat). Det kan laddas på Skånetrafikens webbplats, i biljettautomater på stationerna, hos Skånetrafikens kundcenter och återförsäljare. Du kan köpa kortet via Skånetrafikens webbplats, kundcentra, återförsäljare och ombud.

I Lomma kommun finns följande ombud för Skånetrafiken:

  • Coop Lomma, Vegagatan 3, Lomma
  • Ica Supermarket, Vikingavägen 1, Bjärred

Bussar i Lomma kommun

Till och från Lomma kommun går fem olika busslinjer:

  • 132 Löddeköpinge - Bjärred - Lomma - Malmö, och omvänt.
  • 133 Malmö - Alnarp - Lomma, och omvänt.
  • 134 Löddeköpinge - Bjärred - Malmö, och omvänt.
  • 137 Bjärred - Lund, och omvänt.
  • 139 Lund - Lomma, och omvänt.

Inom Lomma finns också linje 135 från Lomma busstation till Lomma kyrka. Turerna körs med taxi som måste förbeställas på telefon 0771-77 44 99 minst två timmar i förväg. För grupper på mer än fyra personer måste beställningen göras minst tre arbetsdagar i förväg.

Vissa av turerna på linje 139 från Lund respektive alla turer på linje 133 från Malmö skyltar om på Lomma busstation. Bussarna från Malmö fortsätter som linje 139 mot Lund och bussarna från Lund fortsätter som linje 133 till Malmö. På så sätt är det möjligt att åka från Lund till Alnarp utan att behöva byta buss.

Pågatåg till Lomma kommun

Pågatågstrafik på Lommabanan med hållplatser i Lomma beräknas påbörjas tidigast december 2020. Mer information om Lommabanan hittar du på Trafikverkets webbplatslänk till annan webbplats.

Projekt Lund-Arlöv Fyra spår

Södra stambanan mellan Lund, Högevall (söder om Lund) och Arlöv kommer att byggas ut från två till fyra spår. Stationerna Burlöv, Åkarp och Hjärup rustas upp och en ny station byggs vid Klostergården i Lund. Projektet omfattar också en ombyggnad av motorvägsbroarna vid trafikplats Alnarp.

Södra stambanans två spår är idag mycket hårt belastade. Med fyra spår ökar kapaciteten och sträckan blir mindre känslig för störningar. Projektet väntas vara klart 2024.

Läs mer om projektet på Trafikverketlänk till annan webbplats.

  • Ingen giltig användare vald.

Sidansvarig: Karolina Jensen
Senast uppdaterad: 2018-06-20