Det är enkelt att åka till
och från Lomma kommun
med buss och tåg.

Köp din biljett direkt i Skånetrafikens app,
Coop Lomma eller dirket på bussen med
betalkort.

Kom ihåg att alla bussar är kontantfria.

Buss och tåg

Buss

Det är enkelt att åka med buss eller tåg till och från Lomma kommun. Köp din biljett direkt i Skånetrafikens app, biljettautomat på Lomma station, hos ett ombud eller dirket på bussen med betalkort. Kom ihåg att alla bussar är kontantfria och att du måste ha en giltig biljett innan du stiger ombord på tåget.

Tågtrafik till och från Lomma station

Från och med den 13 december 2020 stannar Pågatågstrafik vid Lomma station. Mer information om Lommabanan hittar du på vår Lommabanans projektsida eller Trafikverkets hemsida Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

Sök tidtabell på Skånetrafikens hemsida Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. eller ladda ner Skånetrafikens app.

Tågräls till Lomma kommun.

Köpa buss- eller tågbiljett

Från och med den 14 december 2019 kan du inte längre använda Jojo-kortet för att betala din resa med Skånetrafikens bussar eller tåg. Istället köper du din biljett via Skånetrafikens app, biljettautomat, återförsäljare eller med betalkort direkt på bussen. Som tidigare går det inte att lösa biljett ombord på tåget, utan dessa måste lösas innan påstigning.

Coop Lomma är ombud för Skånetrafiken.

Bussar i Lomma kommun

Till och från Lomma kommun går fem olika busslinjer:

  • 132 Löddeköpinge - Bjärred - Lomma - Malmö, och omvänt.
  • 134 Löddeköpinge - Bjärred - Malmö, och omvänt.
  • 137 Bjärred - Lund, och omvänt.
  • 139 Lund - Lomma - Malmö, och omvänt.

Inom Lomma finns också linje 135 från Lomma busstation till Lomma kyrka. Turerna körs med taxi som måste förbeställas på telefon 0771-77 44 99 minst två timmar i förväg. För grupper på mer än fyra personer måste beställningen göras minst tre arbetsdagar i förväg.

Ny sträckning för busslinje 137 i Bjärred

Enligt överenskommelse mellan Skånetrafiken och Lomma kommun har busslinje 137 mellan Bjärred och Lund fått en ny sträckning på Löddesnäs med trafikstart i december 2020.

Den nya resvägen innebär att bussen fortsatt kör in i Bjärred via Lundavägen och stannar på hållplatserna Flädie skola, Hans Jonas väg och Medborgarhuset. Därefter kör bussen norrut till Bjärred Centrum, fortsätter sedan norrut via Löddesnäsvägen, vidare till Löjtnantsvägen, Trollsjövägen och Näktergalsvägen, för att nå ändhållplatsen Trädgårdsvägen och köra samma väg tillbaka.

I samband med att linje 137 fått en ny körväg har fem nya busshållplatser samt en vändslinga byggts. Vid vändslingan kan bussen stå och tidsreglera innan den kör tillbaka. Regleringstid är en bufferttid som kan användas för paus för chaufförer eller för att ta igen förseningar.

Nya hållplatser på Västanvägen.

Projekt Lund-Arlöv Fyra spår

Södra stambanan mellan Lund och Arlöv kommer att byggas ut från två till fyra spår. Stationerna Burlöv, Åkarp och Hjärup rustas upp och en ny station byggs vid Klostergården i Lund. Projektet omfattar också en ombyggnad av motorvägsbroarna vid trafikplats Alnarp.

Södra stambanans två spår är idag mycket hårt belastade. Med fyra spår ökar kapaciteten och sträckan blir mindre känslig för störningar. Projektet väntas vara klart i december 2023. Läs mer om projektet på Trafikverkets hemsida Öppnas i nytt fönster..

För aktuell information om kollektivtrafiken läs mer på Skånetrafikens hemsida. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

  • Ingen giltig användare vald.

Sidansvarig: Jesper Bergnordh

Senast uppdaterad: