Ersätt denna text med det lättlästa innehållet. Om ingen lättläst text ska finnas på sidan så ta bort det innehåll som finns under innehållsytan "Lättläst"!

Prao i grundskolan

Syftet med praktisk arbetslivsorientering (prao) är att eleverna ska få kunskaper om arbetslivet inför kommande studie- och yrkesval.

Prao är en viktig och obligatorisk del av grundskolan och en möjlighet för eleven att prova olika yrken inför ett framtida arbetsliv. I Lomma kommun har eleverna en veckas prao under vårterminen i årskurs åtta och en vecka under höstterminen i årskurs nio.

Elever

Från och med läsåret 2020/21 kommer Lomma kommuns grundskolor anordna två veckors prao från och med årskurs 8. All administation sker via www.samverka.nu Länk till annan webbplats. och inloggninggsupgifter skickas ut av respektive studie- och yrkesvägledare.

Hitta drömyrket och ta reda på allt om det här Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

Arbetsgivare

Genom ert engagemang kan du hjälpa våra ungdomar att göra välgrundade studie- och yrkesval. Att ta emot en praoelev ger dig möjlighet att marknadsföra din bransch och dess yrken. Är du intresserad av att samarbeta med oss? Anmäler dig här Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

Prao i Skåne

Prao i Skåne Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. (PRIS) erbjuder information, material och inspiration för arbetsgivare, elever och för er som arrangerar prao på en skola eller i en kommun. Projektet är ett tvåårigt ESF-finansierat projekt med målet att införa ett kvalitativt, hållbart och systematiskt praoarbete över kommungränserna i Skåne. Målgrupp för projektet är skånska arbetsgivare samt personer inom kommuner som jobbar med prao och samverkan mellan skola och arbetsliv.

  • Ingen giltig användare vald.

Sidansvarig: Martin Persson
Senast uppdaterad: