Det är inte okej
att skräpa ner i naturen.
Därför hjälps vi åt att
plocka skräp tillsammans.

Skräpplockardagarna 2020

Skräpplockardagarna 2020.

Snart är det vår och då är det dags för Håll Sverige Rents skräpplockardagar! Skräpplockardagarna är en insats där barn och unga plockar skräp och lär sig om nedskräpningens konsekvenser och lösningar. Genom den nationella satningen vill vi, tillsammans med Håll Sverige Rent påverka attityder och beteende mot nedskräpning i vår miljö.

Att delta i Skräpplockardagarna är ett gyllene tillfälle för förskolor, skolor och föreningar att prata om nedskräpning. Med start i en abstrakt aktivitet kan man öka kunskapen om såväl nedskräpning som återvinning och konsumtion. Det kostar ingenting att delta och till kampanjen finns ett kostnadsfritt skolmaterial som är anpassat efter läroplanen. 

Med Skräpplockardagarna stärker vi känslan av att det tillsammans går att göra skillnad. Genom att vara med väcker vi barnens engagemang för nedskräpning och hållbar utveckling. Aktiviteten är uppskattad av både barn och vuxna.

Plocka skräp mellan den 4-8 maj

Skolor samt barn- och ungdomarföreningar

I Lomma kommun kommer Skräpplockardagarna att pågå mellan den 4-8 maj. För att få skräpplockarmaterial till dess bör anmälan till Håll Sverige Rent göras senast den 20 april, då leveranstid för materialet är cirka 10 dagar. Alla skolor samt barn- och ungdomsföreningar som anmäler sig senast den 15 maj får kostnadsfritt skräpplockarmaterial.

Paus i materialbeställningen

Med anledning av Covid-19 pausar Håll Sverige Rent alla nya beställningar av material tills vidare.

Övriga föreningar, företag och privatpersoner

Det går alldeles utmärkt för övriga föreningar, företag och privatpersoner att vara med och plocka skräp under Skräpplockardagarna. Dock kommer ni inte få gratis skäpplockarmaterial från Håll Sverige Rent. Däremot kan ni antingen köpa det i Håll Sverige Rents webshop eller kontakta Lomma kommun, info@lomma.se för kosnatdsfritt skräpplockarmaterial.

Vi hjälper till att samla in upplockat skräp

Under Skräpplockardagarna vecka 19 hjälper Lomma kommun tillsammans med PEAB till med att samla in det upplockade skräpet. Sista datum att fylla i formuläret är 28 april.

Här kan du fylla i det digitala formuläret för att få hjälp med hämtning under vecka 19. länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

  • Ingen giltig användare vald.

Sidansvarig: Anna Hedlund
Senast uppdaterad: 2020-03-20