Det är inte okej
att skräpa ner i naturen.
Därför hjälps vi åt att
plocka skräp tillsammans.

Skräpplockardagarna 2024

Skräpplockardagarna i Lomma kommun.

Skräpplockardagarna är ett nationellt återkommande evenemang där barn, unga och vuxna tillsammans plockar skräp. Genom Skräpplockardagarna vill vi, tillsammans med Håll Sverige Rent påverka attityder och beteende mot nedskräpning i vår miljö.

Med Skräpplockardagarna stärker vi känslan av att det tillsammans går att göra skillnad. Genom att vara med väcker vi barnens engagemang för nedskräpning och hållbar utveckling. Aktiviteten är uppskattad av både barn och vuxna och alla kan vara med!

Plocka skräp under vecka 20

Att delta i Skräpplockardagarna är ett gyllene tillfälle för förskolor, skolor och föreningar att prata om nedskräpning. Med start i en konkret aktivitet kan man öka kunskapen om såväl nedskräpning som återvinning och konsumtion. Det kostar ingenting att delta och till kampanjen finns ett kostnadsfritt skolmaterial som är anpassat efter läroplanen.

I Lomma kommun genomförs Skräpplockardagarna mellan den 13 maj - 17 maj 2024, men det går såklart bra att plocka skräp när som.

Anmäl dig

Från och med den 1 mars 2024 är anmälan till Håll Sverige Rents Skräpplockardagar öppen. Anmäl dig själv, ditt kompisgäng. företag, förening eller skolklass och ge er ut och plocka skräp.

  1. Anmäl dig (och dina vänner) Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. (Anmälan öppnar den 1 mars).
  2. Invänta mail med digitalt material från Håll Sverige Rent.
  3. Om du önskar att få det ihopsamlade skräpet upphämtat, fyll i detta formulär.
  4. Gå ut och plocka skräp.

Var gör jag av det upplockade skräpet?

Plockar du skräp under vecka 20, 13 maj - 17 maj, hjälper Lomma kommun via Peab till med att plocka upp skräpet. Allt du behöver göra är att fylla i det digitala formuläret. Fyll i senast den 9maj. Klicka här för att komma till det digitala formuläret. Öppnas i nytt fönster.

Plockar du skräp under övrig tid ber vi dig i den mån det är möjligt att källsortera skräpet efter innehåll, exempelvis papper, metall och glas innan du slänger skräpet i kärlet för brännbart avfall.

Inga påsar i årets kampanj

Tidigare år har deltagare kunnat beställa påsar från Håll Sverige Rent. I år kommer vi i stället uppmana till att använda påsar som redan finns i verksamheten, hemma eller på annan plats. Den bästa plastpåsen är den som används flera gånger!

  • 1 mars - anmälan hos Håll Sverige Rent öppnar
  • 3 maj - sista dagen att anmäla upphämtning av skräp
  • 6 - 10 maj - skräpplockardagarna pågår i Lomma kommun, då det finns möjlighet att få sitt upplockade skräp omhändertaget.
  • Ingen giltig användare vald.

Sidansvarig: Anna Hedlund

Senast uppdaterad: