UKM - Ung Kultur Möts

UKM – Ung Kultur Möts - är en festival där unga i åldern 13-25 år får möjligheten att mötas och visa upp sina olika uttryck på scen och i utställningsform. Det betyder att man kan visa upp nästan vad som helst: teater, musik, poesi, film, ståupp, dans, måleri, skulptur, design, individuellt eller i grupp.

UKM Lomma/Bjärred 2020

UKM Lomma/Bjärred 2020 ställs in p.g.a. Coronapendemin. Vi hoppas vara tillbaka 2021!

Vad är UKM?

Lomma kommun arbetar sedan flera år tillbaka med UKM. Vi genomför varje vår en lokal UKM-festival, där unga i åldern 13-25 år får möjligheten att mötas och visa upp sina olika uttryck på scen och i utställningsform. Målet är en maximal blandning av konstformer.

UKM är ett tillfälle för deltagarna att lära känna likasinnade med kreativa intressen och att delta i spännande workshops med proffsiga handledare.

UKM-festivalen arrangeras av en grupp frivilliga ungdomar i samarbete med Kultur och Fritid i Lomma.

UKM-festivaler anordnas också på region- och riksnivå där några av det medverkande får representera Lomma kommun. Riksfestivalen skulle ha arrangerats i juni 2020 men är i år inställd på grund av den rådande situationen med Coronaviruset. Regionsfestivalen i Höör var planerad till maj 2020 men blev även denna inställd. Information om nytt datum kommer.

  • Ingen giltig användare vald.

Sidansvarig: Mattias Larsson
Senast uppdaterad: 2020-10-29