Pilängens förskola

Välkommen! Pilängens förskola ligger i Lomma tätort med gångavstånd till både kultur och natur. Förskolan består av fem avdelningar: Fjärilen, Myran, Humlan, Trollsländan och Nyckelpigan.

Vår verksamhetsidé

Pedagogerna lägger stor vikt vid barnens delaktighet, nyfikenhet och lust att lära. Vi arbetar med att ge barnen en struktur som ger möjlighet till inflytande i vardagen på förskolan. Våra lärmiljöer syftar till att locka till lustfylld lek och utforskande och på vår fina gård har vi bland annat skapat ett naturhörn, ett sagoträd, en miljö för de yngsta barnen och en sinneslund där barnen kan hitta lugna miljöer med växter och material för alla sinnen. När vädret tillåter fyller vi på med material för bygg och konstruktion med mera.

Barnen möter digitalitet inomhus såväl som utomhus där de kan utforska och blanda digital kreativitet med det analoga. Vi arbetar även med språket och med språklig medvetenhet, ett väl beforskat material där vi på ett lekfullt sätt arbetar med språkets uppbyggnad för en god språklig utveckling. Vi gör högläsningen lustfylld bland annat genom bokprat och en spännande inramning för att ytterligare ökad barnens lust till språk och litteratur.

Förskolan och vår omgivning

Pilängens förskola är Lommas äldsta förskola. Den är belägen nära tågstationen med en härligt lummig gård med stora träd som ger oss skön skugga att vistas i och rikliga möjligheter till upptäckande och utforskande tillsammans. Vi har bekvämt promenadavstånd till bibliotek, strand och olika naturområden vilket möjliggör en variation av utflykter i närområdet

Adress

Algatan 6B, 234 31 Lomma

Sidansvarig: Eva Dahlberg

Senast uppdaterad: