Om du vill, kan du vara med
och hjälpa andra människor
på våra mötesplatser.

Det kallas att vara volontär.

Volontärverksamheten

Röd och vit livboj mot blå bakgrund

Vill du anmäla dig som volontär och se vilka volontäruppdrag som är aktuella just nu?

Här hittar du information om hur du gör för att anmäla dig som volontär och vilka volontäruppdrag som är aktuella just nu.

Volontärverksamheten samordnas av Förebyggande Hälsofrämjande verksamhet i samarbete med Kultur och fritid.

Vårt mål är att förbättra livskvaliteten, skapa engagemang och trygghet samt stärka den sociala gemenskapen.

Volontäruppdrag finns i både Lomma och Bjärred. Volontära insatser ersätter inte anställd personal utan kompletterar den kommunala servicen. Du kan hjälpa till med många olika saker. Du väljer själv i vilken omfattning du vill delta.

Alla som vill ge lite tid, omtanke och glädje.

Hur mycket eller lite du vill engagera dig och vad du vill göra bestämmer du själv. Varje insats är uppskattad!

Du får som volontär information, introduktion, utbildningar och avstämningar med personal och träffar med andra volontärer.

Som volontär får du ingen ekonomisk ersättning, men möjlighet att skapa nya kontakter och få nya erfarenheter. Du bidrar med din egen tid och engagemang. Vi anordnar också träffar och olika arrangemang för våra volontärer. Då bjuder vi även på fika.

Det är din egen olycksfallsförsäkring som gäller under uppdragen.

Som volontär skriver du på ett kontrakt med volontärverksamheten i Lomma kommun. I den intygar du att du kommer att utföra volontäruppdrag i de riktlinjer och behov som gäller inom den verksamheten där insatsen genomförs. Som volontär kan du avsluta uppdraget efter samtal med volontärsamordnare. Uppdraget kan även avslutas om inte överenskommelsen följs.

Du kan engagera dig som volontär hos oss från 15 år och uppåt.

Volontäruppdrag

Här kan du läsa om vilka volontäruppdrag som finns:

Mötesplats Bjärred

Du är med och hjälper till vid olika aktiviteter som anordnas på mötesplatsen. Eller om du som volontär vill leda en egen aktivitet.

Mötesplats Havsblick

Du är med och hjälper till vid olika aktiviteter som anordnas på mötesplatsen. Eller om du som volontär vill leda en egen aktivitet.

Träffpunkt Bjärred

Träffpunkten är en liten grupp som träffas en gång i veckan där man äter ihop, samtalar och har olika aktiviteter. Här kan du göra nytta genom att delta och samtala.

Träffpunkt Lomma

Träffpunkten är en liten grupp som träffas en gång i veckan där man äter ihop, samtalar och har olika aktiviteter. Här kan du göra nytta genom att delta och samtala.

Kompisbord – Restaurang Havsblick

Att äta själv är aldrig kul, här har vi ett kompisbord där det alltid finns någon att äta ihop med när restaurangen har öppet. Som volontär får du en betald lunch.

Cykla parcykel Bjärred

Att få komma ut och få vind på kind är härligt, som volontär cyklar du en tur i Bjärred med en senior. Kort utbildning ingår.

Cykla parcykel Lomma

Att få komma ut och få vind på kind är härligt, som volontär cyklar du en tur i Lomma med en senior. Kort utbildning ingår.

Lilla Butiken på Havsblick, Vintage och kuriosa

Bemanna butiken när den har öppet, ta betalt och hjälpa kunder. Styla i butiken, ta emot gåvor. Annan personal finns alltid på plats.

Vara med och spela i orkestern Gummibandet

De spelar upp till allsång varje helgfri torsdag på mötesplats Havsblick.

Har du en egen idé?

Lämna gärna förslag!

Önskar du mer information? Anmäl dig till informationsmöte den 13 juni 2024

Anmäl dig gärna till ett informationsmöte torsdagen den 13 juni kl. 18.00 på Mötesplats Havsblick, Centrumgatan 4 i Lomma. Där berättar vi mer om vad det innebär att vara volontär i Lomma kommun. Välkommen att anmäla dig!
Anmäl intresse för att bli volontär!

Du förpliktar dig inte för något om du anmäler intresse. Vi kommer att ta kontakt efter att vi har fått in din intresseanmälan.
Uppdrag jag önskar göra
Uppdrag jag önskar göra


Beskriv hur du skulle vilja bidra.

Kontakt

Volontärsamordnare:

Birgitta Khullar, 0733–41 15 96, birgitta.khullar@lomma.se

Anette Alvarsson, 0733-41 15 99, anette.alvarsson@lomma.se

  • Ingen giltig användare vald.

Sidansvarig: Ulrika Hjelm Clausen

Senast uppdaterad: