Spontanidrott

Barn som utövar parkour.

Människokroppen behöver rörelse för att fungera optimalt genom livet. Fler och fler vill träna utanför organiserade former eller krav på att vara medlem i en förening. I Lomma kommun finns det massor av möjligheter att göra detta!

Vi har samlat information om möjligheterna till spontanidrott i en broschyr. Med denna broschyr vill vi visa några av möjligheterna och hoppas att fler som bor i kommunen kommer bli fysiskt aktiva!

Broschyr om spontanidrott.pdf Pdf, 2.2 MB, öppnas i nytt fönster.

Aktivitetsrunda

Vill du hålla dig aktiv, finns det många olika alternativ i Lomma kommun. Har du till exempel testat de senaste aktivitetsrundorna?

I både Lomma och Bjärred finns aktivitetsrundorna “Puls och styrka" att prova på. I Lomma hittar du rundan längs med Strandstråket, i närheten av Strandskolan. I Bjärred finner du den 1,2 kilometer långa rundan på Borgeby Idrottsplats. Inom kort kommer det även att finnas en aktivitetsrunda i Löddesnäsparken.

Aktivitetsrundorna "Puls och styrka" består av 12 olika skyltar där du kan utföra fysiska övningar i din egen takt. Det finns en övning för barn och en för vuxna, där du kan anpassa övningarna efter dina egna förutsättningar.

På skyltarna finns även spännande forskning och fakta att ta del av. Övningarna kan också ses på film via en QR-kod som finns på skyltarna eller via aktivitetsrundan.se. Länk till annan webbplats.

  • Ingen giltig användare vald.

Sidansvarig: Michael Tsiparis

Senast uppdaterad: