Ersätt denna text med det lättlästa innehållet. Om ingen lättläst text ska finnas på sidan så ta bort det innehåll som finns under innehållsytan "Lättläst"!

Inskolning

Att börja förskolan är för vissa som att kliva in i en ny och spännande värld, andra har redan erfarenheten av vad det innebär.

Vårt mål

Vårt mål med inskolning är att barnet ska känna trygghet och att vårdnadshavare får inblick i förskolans magiska värld. Under dessa dagar får pedagogerna möjlighet att lära känna barnet och er vårdnadshavare. Varje familj och barn är unikt och för att det ska bli så bra så möjligt för berörda sker det alltid en dialog mellan pedagoger och vårdnadshavare om inskolningen och dess upplägg.

När ni har fått plats på förskolan

Inskolningsperioden kan variera, som förälder får man räkna med cirka 2 veckor. Hur lång inskolningen blir baseras oftast på barnets tidigare erfarenheter. Oavsett barnets ålder är det viktigt att ni tillsammans med er barn får en bra introduktion i förskolan. Om barnet tidigare vistas på förskola så är introduktion lika viktig för barnet. De byter miljö, relationer till kamrater och vuxna och rutiner. Några ha kanske även bytt hemmiljön, vilket också är en förändring och kan påverka barnet.

Att tänka på

Försök att lägga grunden för samma rutiner hemma som på förskolan. När inskolningen är klar och vårdnadshavare börjar arbeta bör ni ha i åtanke att barnet befinner sig i en ny miljö med många barn och vuxna. Därför rekommenderar vi att försöka ha kortare dagar i anslutning till inskolningsperioden. Det är viktigt att vi har en öppen dialog där ert barn står i centrum.

Vill ni veta mer?

För närmare information kontakta aktuell förskola

  • Ingen giltig användare vald.

Sidansvarig: Thomas Kvist
Senast uppdaterad: