Solceller

Solceller

Solenergi utgör en aldrig sinande och helt gratis energikälla. Med hjälp av solceller kan man omvandla solenergin till el. Är du intresserad av att producera din egen el? Nedan finns information och kontaktuppgifter till våra energi- och klimatrådgivare.

För att ställa om till fossilfritt är det viktigt att vi investerar i förnyelsebar elproduktion. Solceller är en långsiktigt god investering för både miljön och plånboken och med solkartan vill kommunen underlätta för de fastighetsägare som funderar på att sätta upp solceller.

Läs mer om solceller hos Energi- och klimatrådgivarna Skåne. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Solkartan

Med hjälp av Solkartan kan du enkelt få en uppfattning om det finns förutsättningar för solelsproduktion på ditt tak. Hitta ditt hus i kartan och klicka på taket så får du en indikation på hur stor potentialen för solel är.

Seminarium om solceller

Vill du ha en mer hållbar energilösning hemma? Funderar du på om solceller kan vara något som passar dig och din fastighet? Då är detta seminarium något för dig! Här får du information om solceller, bygglov, tips och inspiration.

Solceller och bygglov

Att montera solcellspaneler eller solfångare på en byggnad kan under vissa förutsättningar var bygglovsbefriat.

Läs mer om solceller och bygglov här.

Råd och anvisningar från räddningstjänsten gällande solceller på tak. Pdf, 262.3 kB, öppnas i nytt fönster.

Frågor om solenergi

Kommunens energi- och klimatrådgivare sitter i Lund och hjälper dig gärna med frågor om solenergi, egna installationer och rådgivning.

Klicka här för att komma till energi- och klimatrådgivarna. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Telefon: 046-359 50 00 (medborgarcenter i Lund)

  • Ingen giltig användare vald.

Sidansvarig: Helena Björn
Senast uppdaterad: