Solceller

Solceller

Är du intresserad av att producera din egen el? På vår solkarta kan du som är fastighetsägare se hur stor potential ditt tak har för solel.

Med hjälp av Solkartan kan du enkelt få en uppfattning om vilka förutsättningar du har för solelsproduktion på ditt tak. Sök efter ditt hus i kartan och klicka på taket så får du en indikation på hur stor potentialen för solel är. Om du fyller i din årsförbrukning av el får du även fram en uppskattad avbetalningstid på anläggningen.

För att ställa om till fossilfritt är det viktigt att vi investerar i förnyelsebar elproduktion. Solceller är en långsiktigt god investering för både miljön och plånboken och med solkartan vill kommunen underlätta för de fastighetsägare som funderar på att sätta upp solceller.

I Lomma kommun arbetar vi aktivt för att nå målet om ett fossilfritt Skåne år 2020 Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. och solkartan har vi tagit fram tillsammans med Kraftringen.

Frågor om solenergi?

Kommunens energi- och klimatrådgivare hjälper dig gärna med frågor om solenergi och egna installationer.

Kontaktuppgifter till energi- och klimatrådgivarna hittar ni på sidan Rådgivning och tips under rubriken Kontakta en klimatrådgivare.

  • Ingen giltig användare vald.

Sidansvarig: Adam Bahr
Senast uppdaterad: