Temat på årets Trafikantvecka är
Bättre resande - Variera dina resor Länk till annan webbplats.

Vi jobbar för att fler ska resa hållbart.
Med hållbara resor menar vi resor till
fots, med cykel eller kollektivtrafik.

Vi arbetar också för en säker trafikmiljö.

Europeiska mobilitetsveckan

Kampanjbild för Europeiska Trafikantveckan

Bättre resande – variera dina resor! Det är temat för årets Europeiska Trafikantvecka som pågår mellan den 16 och 22 september. Under veckan kommer vi att anordna en cykeldag på Tullhustorget i Lomma den 17 september, klockan 10-14.

Om fler väljer att gå, cykla och åka kollektivt i större utsträckning blir det stora vinster - både för oss själva och för miljön! Minskad klimatpåverkan, trevligare tätortsmiljö och bättre hälsa är bara några av alla fördelar. I år uppmärksammar vi Europeiska mobilitetsveckan på vårat Facebookkonto Lomma kommun och med en cykeldag på Tullhustorget i Lomma den 17 september. Syftet är att uppmuntra till hållbara resor.

Cykeldagen, 17 september kl. 10-14

Det äntligen dags för den årliga Cykeldagen!

Lördag den 17 september, kl. 10:00-14:00, är du varmt välkommen till Cykeldagen på Tullhustorget i Lomma. Där kommer att finnas representanter för att prata Supercykelstråk och hållbart resande. På plats finns även en cykelteknikbana samt en tävling där du utmanas att cykla så långsamt som möjligt. En riktigt prövning för balanssinnet!

På plats finns det också möjlighet att prata med våra energi- och klimatrådgivare, Mötesplatserna som visar upp sin parcykel och biblioteket som kommer med sitt pop up-bibliotek.

Cykeldagen är en del i den årliga kampanjen europeiska mobilitetsveckan med syfte att främja hållbara och aktiva transporter.

*Vid allt för dåligt väder förbehåller vi oss rätten att ställa in evenemanget.

Här kan du läsa mer om kommande tågstation i Alnarp.

Här kan du läsa mer om kommande tågstation i Flädie.

Går du i lådcykeltankar?

En lådcykel kan vara ett bra alternativ till bilen. Det kan kännas svårt att veta vilken lådcykel som kan passa dig och dina behov bäst. I videon nedan visar kommunens energi- och klimatrådgivare fyra olika modeller av lådcyklar och beskriver dem.

Utmana dig själv

Nyckelring "Min smarta väg till skolan"

Det kan upplevas svårt att bryta invanda beteendemönter. Därför utmanar vi dig att utmana dig själv under Mobilitetsveckan. På så sätt kanske nya vanor föds, och att du i din tur inspirerar någon annan att också testa nya vanor.

Välj en eller flera av följande utmaningar:

  • Gå, cykla eller använd kollektivtrafik till jobbet.
  • Gå, cykla eller använd kollektivtrafik med dina barn till skolan.
  • Gå, cykla eller använd kollektivtrafik när du handlar mat.
  • Samåk till jobbet.
  • Ha en helt bilfri dag.
  • Ingen giltig användare vald.

Sidansvarig: Karolina Jensen

Senast uppdaterad: