En utomhusscen för evenemang och
föreningsverksamhet kan verklighet
vid Amfiteatern i Lomma.

Leader Lundaland bidrar med två
miljoner kronor till projektet som
väntas stå klart sommar 2021.

Scenen invigdes den 11 juni 2022.

Utomhusscen

Illustrationsbild på hur den nya amfiteatern kan se ut.

Illustrationsbild på hur den nya amfiteatern kan se ut.

Sommaren 2021 blev en utomhusscen för evenemang och föreningsverksamhet verklighet vid T-bryggan i Lomma. Huskroppen, scenen och dansgolvet är färdigt. Nu pågår arbetet med att färdigställa kronan på verket, nämligen det spektakulära taket.

Amfiteatern intill stranden vid T-bryggan i Lomma håller på att utvecklas till en permanent scen och läktare. Tanken är att föreningar, privatpersoner, företag och ideella organisationer ska kunna bedriva både vardaglig verksamhet, men även kunna genomföra publika arrangemang här. Den gamla amfiteatern intill stranden vid T-bryggan har tidigare använts som arena för att ordna evenemang som exempelvis Dansveckorna.

Målsättningen med en permanent utomhusscen är att skapa en arena där ungdomar som vuxna kan och vill vara spontant fysiskt aktiva. Scenen ska fungera som en kultur- och jämställdhetsfrämjande mötesplats i kommunen. Amfiteatern ska också kunna skapa meningsfulla möten mellan äldre och yngre.

Taket kommer på plats

Under oktober och november pågår den sista etappen med att färdigställa taket över scenen. Arbetet kommer att bli klart innan årsskiftet 2022/2023.

Taket på amfiteatern håller på att byggas.

Förstudie och finansiering

I projektets förstudie har Lomma kommun engagerat ungdomar och representanter för föreningslivet, näringslivet och Svenska kyrkan för att få in synpunkter.

Logotyp. EUs jordbruksfond samt Leader

Den ideella föreningen Leader Lundaland fördelar EU-pengar till projekt med lokal utveckling och bidrar med två miljoner kronor till Amfiteatern. Lomma kommun står för en miljon kronor.


 

Inspirationsfilm över hur den nya amfiteatern kan komma att se ut.

  • Ingen giltig användare vald.

Sidansvarig: Christer Carlsson

Senast uppdaterad: