Kajgatan i Lomma är en Sommargågata.
Det innebar att du inte fick köra bil där.
Du fick cykla och gå.
Kajgatan är en gågata mellan juni och juli.

Sommargågata i Lomma hamn

Under sommaren förvandlas Kajgatan i Lomma hamn till en sommargågata med strosande turister och lokalbor, utökade uteserveringar och inbjudande möblering i en bilfri miljö. I år är sommargågatan aktiv mellan den 19 juni och 31 juli.

Sommargågatan längs Kajgatan i Lomma hamn är ett årligt och omtyckt inslag. Gatan möbleras med sittmöbler, solfåtöljer, cykelparkering och blommor samtidigt som verksamheterna längs gatan får möjlighet att flytta ut sina serveringar på gatan.

Syftet med Sommargågatan är att minska trafiken och göra området mer attraktivt för gående och cyklister.

Varuleveranser, räddningstjänst eller parkering för rörelsehindrade personer är tillåtna på gågatan.

Event på Sommargågatan 2024

Förutom att ta del av gatans stora utbud av mat, dryck och glass anordnas även flera aktiviteter på Sommargågatan. Njut av stämningsfull musik på Piren, familjekonsert med Mamma Måd, nycirkus mitt på gågatan eller av när Lommas unga musiker tar över scenen.

Hela sommarens program hittar du nedan:

Artisten Michael Miño har under många år stått för kvalitetsunderhållning på scener i Danmark, Sverige, Italien, Argentina, Tyskland och Chile. Nu bjuder Michael tillsammans med trumpetaren och jazzkompositören Adam Sass in till en musikalisk upplevelse där sköna harmonier och stämningsfulla sånger, fulla av närvaro, ger lyssnaren en varm och fridfull känsla.

Kom och spela pingis med Bjärreds bordtennisklubb. Bordtennisrack och bollar finnas att låna. Vi finns på plats med tränare som kan ge dig tekniktips under måndag-fredag den 24-28 juni och 1-5 juli mellan klockan 18.00-19.30.

Sommarorkestern är ett feriearbete med musikinriktning för ungdomar i Lomma kommun. Under två veckors tid arbetar Sommarorkestern intensivt för att kunna spela så många härliga konserter som möjligt runt om i kommunen. Sommarorkestern spelar bland annat på förskolor, skolor, äldreboende och daglig verksamhet.

Instrumentala sommarorkestern hyllar ABBA - 50 år sedan Waterloo.

En instrumentalgrupp med blås och stråk som spelar välkända hits från ABBA's repertoar.

Den sjungande sommarorkestern minns Georg Riedel - Ett barnmusikgeni.

En sång- och kompgrupp som framför musik från Georg Riedels barnmusikskatt.

Projektet verkställs via Kulturskolan i Lomma kommun.

Kom och spela pingis med Bjärreds bordtennisklubb. Bordtennisrack och bollar finnas att låna. Vi finns på plats med tränare som kan ge dig tekniktips under måndag-fredag den 1-5 juli mellan klockan 18.00-19.30.

Tisdagen den 2 juli är det dags för sommarens käpphästtävling! Tävlingsgrenen är hoppning och ryttarna delas in i klasser med olika höjd på hinderna. De tre klasserna är klass 1: 25 cm höjd, klass 2: 50 cm höjd och klass 3: 75 cm höjd.

Tid: Tisdag den 2 juli klockan 13:00
Plats: Stranden vid Tullhustorget, Kajgatan, Lomma.
Arrangör: Centralen fritidsgård, tel 040-641 18 43

Käpphäst finns att låna på plats och det kostar inget att delta.

För att delta i tävlingen behöver du anmäla dig senast den 30 juni. Du hittar mer information om tävlingen och anmäler dig genom att klicka här. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Publiken får både sjunga och dansa med till några av mina mest välkända rörelsesånger om både vänskap, allas lika värde och några egna sommarsånger. En lekfull föreställning där alla snabbt lär sig hänga med i refränger och enkla rörelser.

Exempel på en låt från konserten Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.Hej sommar! Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Välkomna på en mysig sagostund vid Sommarcontainern på piren. För dig från cirka 3 år. Drop-in och ingen anmälan behövs.

Ni får se en mängd cirkusformer, så som jonglering, akrobatik och upp och nervända kroppar. Klassisk gatucirkus i en ny färgsprakande dräkt.

Cirkus som passar hela familjen och innehåller deltagande moment. Karavan bjuder på humor och spänning i en fartfylld mix.

Plats: på mitten av sommargågatan

Lokala band och artister på scen

Kom till piren i Lomma och njut av härlig musik både från lokala ungdomar till etablerade lokala artister. Vi bjuder på en eftermiddag med olika musikgenrer och underbar stämning.

Först ut på scenen är Klara Kjellén, boende i Lomma och nyss hemkommen från 15 år i London. KLARAs låt "These Woods" var med i Volvoreklam i UK, har streamats över 1 miljon gånger samt nått nummer 1 i iTunes singer/songwriter-listan. Missa inte chansen att njuta av hennes sköna Folk-pop live i Lomma. 

Efter KLARA följer fler lokala band och artister med allt ifrån härlig rock till sköna lugna covers. Vi ses vid piren!

Mer information om arrangemanget hittar du på www.malmo.abf.se Länk till annan webbplats.

Centralens fritidsgård bjuder in alla ungdomar mellan 12 och 18 år till sin pop-up verksamhet i sommarcontainern på pirplanen. Kom och spela kort, delta i utmaningar eller bara sitt ner och prata en stund.

Vid dåligt väder flyttar verksamheten till Centralens fritidsgård.

 • Fredag 14 juni kl. 19.00-23.00
 • Lördag 15 juni kl. 19.00-23.00
 • Tisdag 18 juni kl. 18.00-21.00
 • Torsdag 20 juni kl. 18.00-21.00
 • Tisdag 25 juni kl. 18.00-21.00
 • Torsdag 27 juni kl. 18.00-21.00
 • Tisdag 2 juli kl. 18.00-21.00
 • Torsdag 4 juli kl. 18.00-21.00
 • Fredag 5 juli kl. 19.00-23.00
 • Lördag 6 juli kl. 19.00-23.00
 • Torsdag 11 juli kl. 18.00-21.00
 • Fredag 12 juli kl. 19.00-23.00
 • Lördag 13 juli 19.00-23.00

Kommunens sommarvärdar kommer vid fint väder hålla containern öppen måndag till och med fredag, från den 8 till 26 juli mellan kl. 11.00-15.00.

Få information om vad som händer i Lomma kommun, låna saker för ett aktivt strandbesök eller sitt ner och pyssla en stund.

Människor i rörelse på gågata. Planteringar med blommor

Gågata - vad gäller?

Vägmärket för gågata.

Vägmärket för gågata.

På en gågata och i ett gångfartsområde gäller särskilda krav. Du får inte köra fordonet med högre hastighet än gångfart. Du får inte parkera fordonet och du som är förare har väjningsplikt mot gående.

Du får inte köra ett motordrivet fordon på en gågata annat än för att korsa den. Sådana fordon får dock föras på gågator om det behövs för

 • varuleveranser till eller från butiker eller motsvarande vid gågatan,
 • transporter av gods eller boende till eller från adress vid gågatan,
 • transporter av gäster till eller från hotell eller motsvarande vid gågatan eller
 • transporter av sjuka eller rörelsehindrade personer till eller från adress vid gågatan.

Källa: Transportstyrelsen

 • Ingen giltig användare vald.

Sidansvarig: Mattias Persson

Senast uppdaterad: