Ibland behöver man stöd som förälder.

I denna utbildning deltar du som förälder
med dina tankar och funderingar
om hur du kan möta ditt barns behov
på bästa sätt.

Trygghetscirkeln för föräldrar med barn 3-12 år

Barn som skrattar mot kameran med förälder på lekplats

Hur kan du som förälder uppmärksamma och möta ditt barns behov på ett sätt som leder till trygghet? Barn signalerar ofta det som de behöver, men det är inte alltid vi tolkar signalerna rätt. Genom Trygghetscirkeln får du hjälp att utveckla ditt föräldraskap genom självreflektion.

Anknytningsrelationer är viktiga för barnets mående och utveckling. Barn kan knyta an med en handfull viktiga människor. De söker trygghet såväl i lek och utforskande som när de behöver tröst, närhet och omsorg. Alla människor hämtar energi i nära relationer. Barnet tankas i trygga anknytningsrelationer.

Trygghetscirkeln erbjuder ett anknytningsbaserat och reflekterande perspektiv på hur du som förälder kan se och möta ditt barns olika behov. Trygghetscirkeln är till för dig som vill lära dig mer om hur du kan förstå och bemöta just ditt barns behov.

Alla barn är lika unika!

Kanske har du som förälder ett barn, som ofta kan agera argt och vara utåtagerande? Eller så har du kanske ett barn som inte riktigt vill eller vågar lämna din trygga famn för att gå ut och utforska världen runtomkring?

Som förälder kan det vara svårt att veta hur man kan bemöta och hjälpa sitt barn i dessa stunder, vilket kan leda till bråk och konflikter i familjen.

Genom Trygghetscirkelns föräldraskapsprogram erbjuder vi teoretiska kunskaper om barns känslomässiga behov, blandat med praktiska verktyg och reflekterande samtal och övningar. Detta ska ge dig som förälder stöd i att kunna uppmärksamma och möta ditt barns behov på ett sätt som leder till trygghet.

Åtta tillfällen under våren-24

Tid: Vi träffas vid åtta tillfällen, tisdagar kl. 16.00-18.00 med start den 27 februari. Sista tillfället är 23 april, uppehåll för påsklov 19 mars.

Plats: Esplanaden 15 C, Öppenvården, Lomma

Kursen är kostnadsfri. Vi bjuder på kaffe och frukt.

Anmälan

Välkommen att anmäla dig via formuläret nederst på sidan, senast den 17 februari. Ange namn och kontaktuppgifter, samt ditt barn/dina barns ålder. Max antal 10 stycken kursdeltagare.

Frågor?

Har du frågor är du välkommen att kontakta gruppledare och familjebehandlare, öppenvården: Heléne Frykander, tel 0733-41 10 64 eller Sara Hedblom, tel 0733-41 12 45

Trygghetscirkeln - händer på vänster sida som utgör en trygg bas för barnet att komma tillbaka till efter att barnet har utforskat världen.

Trygghetscirkeln

Föräldrastödsprogrammet Trygghetscirkeln (COS-P) utgår från anknytningsteorin och kunskapen om att de barn som får sina behov av skydd och omvårdnad tillgodosedda på ett inkännande, lyhört och förutsägbart sätt utvecklar en trygg anknytning. Barnet får erfarenheter av att vuxna är tillgängliga för att ge stöd och lär sig gradvis att själv klara av svårigheter, om de är rimliga.

Vill du veta mer, titta gärna på följande informationsfilmer (OBS -på engelska)

Circle of Security International - Connection Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Circle of Security Animation Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Anmälan
  • Ingen giltig användare vald.

Sidansvarig: Camilla Levison

Senast uppdaterad: