Infomentor lärplattform

Via plattformen kommer du att kunna följa vad som händer på förskolan/pedagogisk omsorg och barnets utveckling.

Inloggning

Vårdnadshavare får inloggningsuppgifter från förskolan/pedagogisk omsorg. Ett konto innebär att man har tillgång till det som berör det egna barnet. Med andra ord kan inga andra familjer komma åt det som berör ditt barn.

Hur kommer jag i gång?

Glömt lösenord?

Du kan begära nytt lösenord av Infomentor. Det går även bra att kontakta skoladministratören så hjälper vi dig.

Schema

Du som vårdnadshavare lägger in barnets schema i Infomentor. Vill ni ha hjälp med att exempelvis lägga in schema finns en manual InfoMentor - Så här lägger du in schema för ditt barn. Pdf, 109.7 kB, öppnas i nytt fönster.

Inställningar – Vid ditt namn, i övre högra hörnet finns en pil som öppnar inställningarna. Här kan du ändra lösenord, ändra PIN-kodsinställningar och kontrollera och begränsa vilken information om dig som är synlig för andra användare i klasslistan.

Ändra tider

Om du vill lämna meddelande som har med tider/hämtningar osv att göra, ska detta göras via tidsregistrering i Infomentor.

Frånvaroanmäla

När ert barn är sjukt går ni in på InfoMentor och frånvaroanmäler det. Innevarande dag och nästkommande dag kan registreras i frånvaro. Fortsätter barnet vara sjukt behöver ny frånvaroregistrering registreras på nytt igen. 

Generell information till personal sker via mejl

Det finns ju flera scenario där ni kan tänkas vilja meddela generell information som inte bara berör enskild dag och/eller tider för hämtning/lämning. Då ska detta ske via ett mail. (På sikt kommer denna möjlighet att finnas i Infomentor via kontaktlistan där man kan skicka mail till personal)

Kontaktuppgifter

Vänligen se över kontaktuppgifter, som exempelvis e-post och telefonnummer, så de är aktuella. Samt alltid uppdatera om ni ändrar er e-post eller telefonnummer så att det alltid är korrekta uppgifter. All information kommer skickas ut via infoMentor.

Säkerhet och personuppgifter

Ditt barns pedagogiska dokumentation skyddas av säker inloggning, vilket betyder att det förutom användarnamn och lösenord behövs engångskod. Koden kan du få från systemet till din mobiltelefon eller engångskoder på papper som du får av skoladministratören.

Lomma kommun registrerar namn, personnummer och adress på elever och vårdnadshavare i Infomentor. Personnummer används för att säkerställa att det är rätt elev som kopplas till informationen, och för att identifiera vårdnadshavare korrekt.

FAQ Förskolan

Ladda ner en pdf frågor och svar om InfoMentor Hub för förskolan Pdf, 701 kB, öppnas i nytt fönster..

  • Ingen giltig användare vald.

Sidansvarig: Thomas Ladö
Senast uppdaterad: