Slättängsdammen

Karta över Slättängsdammen med tre rastplatser markerat vid dammens norra del samt en i väst och en i öst. Rastplats i dammens norra del mot vägen mellan Lomma och Lund.

I Slättängsdammen finns en mångfald av fiskar. Det är en utmärkt damm för spinnfiske med spinnare och jerkbaits. Det är även en trevlig damm för maskmete. På vintern när isen lägger sig är det även läge för att ismeta på dammen.

Det finns gott om gäddor och flertalet stora gäddor över tolv kg har fångats här. Andra fiskarter du kan få på kroken är sarv, mört, abborre, id och ruda.

För fiske inom området krävs giltigt fiskekort eller fiskerättsbevis. Kortet gäller i både Stora Östra dammen och Slättängsdammen. I övriga dammar i området är det förbjudet att fiska. Det är tillåtet att ha max tre spön per person och fiskekort. Det är förbjudet att störa häckande fåglar, och under häckningsperioden 1 april - 15 juni gäller fiskeförbud i Slättängsdammens södra del. Det är förbjudet att elda och att röja nya fiskeplatser. Fiskekortet kostar 30 kr per dygn och 300 kr för årskort.

Här kan du köpa fiskekort

  • Lomma: Circle K Lomma 040-41 30 02
  • Malmö: Sportfiskegiganten Malmö 040-18 88 78
  • Lund: Fiskekompaniet Södra Esplanaden 046-14 52 75

Det är tillåtet att ta max två gäddor per dag. Är de under 40 cm eller över 80 cm måste de sättas tillbaka. Ålfiske är förbjudet. Karp skall återsättas.

  • Ingen giltig användare vald.

Sidansvarig: Helena Björn

Senast uppdaterad: