Utbildning och barnomsorg

Lomma kommun är alltid glada att välkomna barn och elever till våra verksamheter. Vår strävan är att erbjuda en lärmiljö där utveckling, kvalitet, trygghet, engagemang och måluppfyllelse står i centrum.

Hitta direkt

I Lomma kommun finns 16 kommunala förskolor och fem fristående förskolor.

I Lomma kommun finns nio kommunala grundskolor och en fristående grundskola.

Information om sommarens sammanslagning av förskolor och fritidshem 2023

Under sommarmånaderna brukar förskolor och fritidshem bedriva samlad verksamhet på en förskola/skola i norra kommundelen och en i södra kommundelen. Vilken skola det blir kommuniceras av berörd skolledning.

Enligt planering sker sammanslagning under veckorna 28-32.

Övergång mellan förskola och fritidshem sker den 18 augusti, vilket är första möjliga startdatum på fritidshem för förskoleklassen läsåret 2023/2024.

Om omsorgsbehov finns under sommarmånaderna fram till och med 17 augusti ska inte förskoleplatsen sägas upp.

Avgifter och regler

Har du frågor om avgifter och regler i förskolan, pedagogisk omsorg, fritidshem eller fritidsklubb? Du hittar flera av svaren under avgifter och regler i respektive verksamhet.

Retroaktiv avgiftskontroll

Lomma kommun genomför en retroaktiv avgiftskontroll kring barnomsorgsavgiften. Vi kontrollerar att rätt avgift har betalats. Kontrollen kommer att genomföras varje år med syfte att alla ska betala rätt avgift. Den som har betalat för mycket får pengar tillbaka och den som har betalat för lite får en faktura att betala.

Terminer och lov i grundskolan

Har du frågor om när det är lov och när terminerna börjar och slutar? Under varje grundskola finns ett avsnitt där du enkelt hittar svaren. Du kan också klicka på Terminer och lov.

Fortbildningsdagar i förskolan

Vill du veta när det är fortbildningsdagar i förskolan? Under varje förskola finns ett avsnitt där du enkelt hittar svaren. Du kan också klicka på Fortbildningsdagar.

Infomentor

Här kan du som vårdnadshavare bland annat se barnens schema, anmäla frånvaro och ta del av dokumentation rörande ert barn. Logga in på Infomentor Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Lämna synpunkter

Lomma kommun välkomnar och värdesätter synpunkter från dig. I denna pdf hittar du våra rutiner för synpunkts- och klagomålshantering Pdf, 442.3 kB, öppnas i nytt fönster. på förskolor och skolor.

Arbeta som vikarie

Att arbeta som vikarie innebär att träffa många barn och vuxna, knyta kontakter samt skaffa dig värdefull arbetslivserfarenhet. Ta reda på mer om hur det är att jobba som vikarie i Lomma kommun och kom igång med din ansökan redan idag.

Ungdomar

Nyheter