Utbildning och barnomsorg

Lomma kommun är alltid glada att välkomna barn och elever till våra verksamheter. Vår strävan är att erbjuda en pedagogisk miljö där utveckling, kvalitet, trygghet, engagemang och måluppfyllelse står i centrum.

I Lomma kommun finns 16 kommunala förskolor och fem fristående förskolor.

I Lomma kommun finns tio kommunala grundskolor och en fristående grundskola.

Avgifter och regler

Har du frågor om avgifter och regler i förskolan, pedagogisk omsorg, fritidshem eller fritidsklubb? Du hittar flera av svaren under avgifter och regler i respektive verksamhet.

Retroaktiv avgiftskontroll

Just nu genomför vi en retroaktiv avgiftskontroll kring barnomsorgsavgiften. Vi kontrollerar att rätt avgift har betalats för år 2018. Kontrollen kommer att genomföras varje år med syfte att alla ska betala rätt avgift. Den som har betalat för mycket får pengar tillbaka och den som har betalat för lite får en faktura att betala.

Terminer och lov i grundskolan

Har du frågor om när det är lov och när terminerna börjar och slutar? Under varje grundskola finns ett avsnitt där du enkelt hittar svaren. Du kan också klicka på Terminer och lov.

Fortbildningsdagar i förskolan

Vill du veta när det är fortbildningsdagar i förskolan? Under varje förskola finns ett avsnitt där du enkelt hittar svaren. Du kan också klicka på Fortbildningsdagar.

Infomentor

Här kan du som vårdnadshavare bland annat se barnens schema, anmäla frånvaro och ta del av dokumentation rörande ert barn. Logga in på Infomentorlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Lämna synpunkter

Lomma kommun välkomnar och värdesätter synpunkter från dig. I denna pdf hittar du våra rutiner för synpunkts- och klagomålshanteringPDF på förskolor och skolor.  

Arbeta som vikarie

Klicka på vår nya vikariesajtlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster och ta reda på mer om hur det är att vara vikarie i Lomma kommun. Kom igång med din ansökan idag.

Ungdomar

Nyheter