Lomma kommun

E-tjänster

Use Google to translate the web. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Resor till och från gymnasieskola

Skolbiljett 2019/2020

Gymnasieelever som är folkbokförda i Lomma kommun och som är studiehjälpsberättigade enligt studiestödslagen har möjlighet att få en skolbiljett för dagliga resor till gymnasiet, till och med vårterminen det år eleven fyller 20 år. Förutsättningen är att avståndet mellan skolan och hemmet är minst sex kilometer.

Skånetrafiken erbjuder inte längre möjligheten att köpa pluskorten som vi haft tidigare. Skånetrafiken har istället valt att öka giltigheten, vardagar. Skolbiljetten gäller för fritt resande dygnet runt i hela Skåne måndag till fredag mellan den 12 augusti 2019 och 12 juni 2020. Klicka härlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster för mer info om skolbiljett.

Skolbiljetten är kostnadsfri och skickas hem till elev innan skolstart. Om du inte har fått kortet hemskickat en vecka innan skolstart hör du av dig till Kontaktcenter i Lomma kommun.

Förlorad skolbiljett

Om du behöver en ny skolbiljett på grund av att det blivit stulet, förstört eller försvunnit har du möjlighet att kvittera ut ett nytt kort mot en avgift på 300 kronor hos Kontaktcenter i Lomma kommun. Avgiften betalas via betalkort.

Höstterminen det år eleven fyller 20 år

Från och med höstterminen det år eleven fyller 20 år är eleven inte längre studiehjälpsberättigad och kan inte få skolbiljett för resor. Det finns dock möjlighet att söka studiemedel via CSN. Kontakta din skola för mer information.

Kontantbidrag

Om du istället för skolbiljett vill ha kontantbidrag så fyller du i ansökan via e-tjänst i Självservicelänk till annan webbplats. Bidraget motsvarar den kostnad (exklusive moms) kommunen har för en skolbiljett. Observera att utlämnad skolbiljett inte kan bytas till kontantersättning efter terminsstart.

Kontaktuppgifter

Sidansvarig: Ann-Louise Raquette Berlin
Senast uppdaterad: 2019-06-18