Ersätt denna text med det lättlästa innehållet. Om ingen lättläst text ska finnas på sidan så ta bort det innehåll som finns under innehållsytan "Lättläst"!

Återvinningsstationer

Återvinningsstationer

Från och med 1 januari 2024 har Sysav ansvaret för insamlingen av förpackningar från hushåll via återvinningsstationer och fastighetsnära insamling i Lomma kommun. Återvinningsstationerna är de obemannade gröna behållarna som finns för återvinning av förpackningar.

Som förpackning räknas allt material som används för att omsluta, skydda eller presentera en vara tills det att den används eller är förbrukad. Förpackningar ska sedan sorteras utifrån materialslag som pappersförpackningar, glasförpackningar, plastförpackningar och metallförpackningar.

Om en förpackning består av flera material som inte går att separera sorteras den efter det material som den består mest av. Korkar, lock och andra delar som är lätta att ta av sorteras för sig.

Sysavs återvinningscentraler i Lomma kommun hittar du på:

  • Sandstensgatan 1, Lomma
  • Svanetorpsvägen, Lomma
  • Mellanvångsvägen 2, Bjärred
  • Alfredshällsvägen, Bjärred
  • Bäckvägen Flädie, Lantmannaaffären

Lämna inte kvar något avfall om behållarna är fulla. Tack för din hjälp!

Felanmälan

Vill du felanmälan en återvinningsstation? Gå in på sopor.nu Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Återbruk och farligt avfall ska till återvinningscentralen

På återvinningscentralen kan du lämna saker till återbruk, grovavfall, elektronik, vitvaror och farligt avfall. Länk till karta med alla återvinningscentraler och deras öppettider hittar du här. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

  • Ingen giltig användare vald.

Sidansvarig: Mattias Persson

Senast uppdaterad: