Lomma kommun

E-tjänster

Use Google to translate the web. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Gång- och cykelvägar

Att cykla är ett roligt och miljövänligt sätt att ta sig fram på! Samtidigt ger det motion och många gånger kan det gå snabbare och vara enklare att cykla kortare sträckor, till exempel inom stan, jämfört med att ta bilen.

I Lomma kommun är det förbjudet att framföra moped på gång- och cykelvägar inom tätorterna, enligt beslut i tekniska nämnden. Skyltar med texten "ej moped" finns utmed gång- och cykelvägar.

Mer om cykling

I länksamlingen på denna sida finns nyttig information om cykling och cyklar.

Reflexer

De flesta mörkerolyckor där gående skadas eller dödas, sker i tätbebyggda områden där gatubelysningen är tänd. Gatubelysningen gör att du själv ser, men det innebär inte att du syns. Med reflexer syns du på ungefär 125 meters håll i mörker om du möter en bil med halvljuset påslaget. Då har föraren god tid på sig att sakta in. Om du saknar reflexer och har mörka kläder, syns du inte förrän bilen är 20–30 meter från dig.

Reflexerna ska placeras långt ner på armar och ben, då syns de bäst. Viktigt är att reflexerna inte har blivit gamla, då fungerar de sämre. Normalt håller en reflex i ungefär tre år. Det är viktigt att även hundar och hästar som är ute i mörker har reflexer på sig.

Du kan utan kostnad hämta ut nya reflexer hos Kontaktcenter i kommunhuset.

  • Ingen giltig användare vald.

Sidansvarig: Karolina Jensen
Senast uppdaterad: 2018-12-18