Energirådgivaren ger råd till
boende,
bostadsrättsföreningar
och företag.

Energirådgivaren kan ge råd om
allt som handlar om att spara energi.
Till exempel om man ska
byta värmesystem i sitt hus.

Låna energimätare
Nu kan du själv se hur mycket energi
du gör av med på olika apparater i hemmet.
På biblioteken i Lomma och Bjärred
finns energimätare att låna gratis.

Rådgivning och tips

Klimatrådgivning

Lomma kommun erbjuder kostnadsfri energirådgivning åt medborgare, bostadsrättsföreningar och företag. Vid en energirådgivning kan du, via telefon eller besök, få tips och upplysningar om bland annat energieffektivisering, energisparande och val av värmesystem. Då vi samverkar med Lund, Staffanstorp och Svedala kommun i energi- och klimatrådgivning finns våra gemensamma energi- och klimatrådgivare i Lund.

Hitta på sidan

Privatpersoner

Energi är ofta en stor del av boendekostnaden, åtminstone om du bor i ett äldre hus. Du kan göra stora energivinster genom olika åtgärder i huset, men det är lätt hänt att det blir oönskade effekter av dessa åtgärder. Huset är byggt för ett visst uppvärmningssystem och en energieffektiviseringsåtgärd kan i vissa fall rubba balansen i huset. Det kan i sin tur leda till problem med försämrad ventilation och fuktskador. För att undvika sådana problem, ta kontakt med vår energi- och klimatrådgivare innan du vidtar några energieffektiviseringsåtgärder. Energi- och klimatrådgivaren kan då komma med förslag på åtgärder som är lämpliga för just din bostad.

Du kan även få tips på energibesparingsåtgärder som inte är direkt kopplade till din bostad, exempelvis vad gäller beteende och transporter.

Föreningar

Kommunens energi- och klimatrådgivare kan hjälpa föreningar med information och tips om lämpliga åtgärder i era föreningslokaler samt eventuella bidragsansökningar.

Företag

Små och medelstora företag kan vända sig till kommunens energi- och klimatrådgivare för råd och tips på energibesparingsåtgärder samt mer miljövänliga energilösningar. Energi- och klimatrådgivaren är dock inte en energikonsult, det vill säga det görs inga mätningar av energiflöden eller djupare analyser. Men efter ett besök på företaget går det ofta att få en bild av områden där det finns möjligheter till besparingar.

Låna energimätare 

På biblioteken i Lomma och Bjärred kan du låna energimätare för att själv kontrollera energiförbrukningen i dina hushållsapparater.

Kontakta en klimatrådgivare

Vill du komma i kontakt med en klimatrådgivare? Använd gärna det digitala kontaktformuläret nedan så tar vi kontakt med dig inom en vecka.

Kontaktformulär till energi- och klimatrådgivarna Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Telefon: 046- 359 75 00 (medborgarcenter)

  • Ingen giltig användare vald.

Sidansvarig: Lovisa Liljenberg

Senast uppdaterad: