Rutsborgskolan ligger i Bjärred.

Här går elever från förskoleklass
till årskurs 9.

Skolan har också fritidshem.

Rutsborgskolan

Rutsborgskolans skolgård

Välkommen! Rutsborgskolan ligger attraktivt beläget i Bjärred. Här finns elever från förskoleklass till årskurs 9 samt fritidshem.

Vår verksamhetsidé

Vi arbetar medvetet med att skapa en trygg och stimulerande miljö så att våra elever med lust och nyfikenhet ska tillägna sig nya kunskaper och färdigheter. Vår värdegrund bottnar i trivsel, trygghet och lärande. Vi strävar efter att vara en hälsofrämjande skola där ett gott mående, utveckling och lärande går hand i hand.

Idag är vi cirka 490 elever.

Rutsborgskolan har ett samarbete med MFF genom fotbollsakademin Länk till annan webbplats., ett profilprogram för elever i årskurs 7-9.

Rutsborgskolan arbetar också med projekt genom Erasmus +, vilket ger oss möjligheter att vidga våra perspektiv inom den europeiska unionen. Det innebär att personal och elever får möjligheter att på olika sätt samarbeta, knyta nya kontakter och få kunskaper och erfarenheter genom att delta i kurser, jobbskuggningar och elevutbyten.

Skolan och skolgården

Rutsborgskolan ligger vackert belägen med mustiga skånska åkrar och ett fantastiskt naturskyddsområde som närmaste grannar. Skolgården präglas under rasterna av skoj och lek. Skolgården är byggd för att erbjuda både vila och aktivitet genom varierade miljöer. I vår fina entré finns skolans gemensamma skolrestaurang, skolbibliotek, pingisbord, biljardbord, mysiga soffor och elevcafé för de äldre eleverna.

Elevens skolgång

  • Till Rutsborgskolan är du välkommen när ska börja i förskoleklass.
  • Du går här till årskurs nio.

Adress

Domedejlavägen 4, 237 41 Bjärred

Kontaktuppgifter

Sidansvarig: Daniel Alvén

Senast uppdaterad: