Hamnhusen, Lomma

Sandstrand, havet och badande människor

Badplatsen med T-bryggan är en av Lommas mest välbesökta badplatser med närhet till både centrum, busshållplatser och det sommartid livfulla hamnområdet.

I anslutning till badplatsen ligger Lomma småbåtshamn med 500 båt-platser som årligen gästas av tusentals seglare och turister. Kring badplatsen breder ett grönområde ut sig med slingrande gångsystem och böljande gräsmattor. Tillgängligheten till bryggan är god men det finns inga handikappramper ner i vattnet.

Badvattenkvalitet vid T-bryggan

I år klassas T-bryggan som en badplats med dålig badvattenkvalitet. Det innebär att vi måste avråda från bad under hela sommaren. Det råder dock inte badförbud. Bakteriehalten kan variera stort under sommaren och det finns risk att badvattnet kan innehålla förhöjda bakteriehalter. Vi tar badvattenprover varannan vecka under badsäsongen.

Badvattenprover tas varannan vecka, från 30 maj till 5 september och du hittar resultatet här. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Buss- och tågförbindelser

Ta gärna bussen eller tåget till stranden. Sök din resa på Skånetrafikens hemsida Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. eller i deras app.

Bilparkering

Parkeringsplats finns vid Sandhamnsgatan. Parkeringen är avgiftsbelagd mellan 1 juni och 31 augusti.

Toaletter och dusch

Toaletter och dusch finns vid T-bryggan, på Sandhamnsgatan. Toaletten är öppen året om, 06.00–24.00.

  • Ingen giltig användare vald.

Sidansvarig: Anna Hedlund

Senast uppdaterad: