Sociala aktiviteter

Pappa och barn leker på gräsmatta

Här ser du exempel på olika aktiviteter som du som nyanländ i Lomma kommun kan delta i.

Öppen förskola

Det finns en så kallad Öppen förskola, som är till för dig som är hemma med små barn. Du som förälder är med hela tiden och ansvarar för ditt barn, men det kan vara ett bra sätt att träffa andra föräldrar och barn och låta barnen leka tillsammans. Det kostar inget och du behöver inte anmäla barnet i förväg.

Öppen förskola

Språkcafé

På Språkcaféet ses vi och tränar det svenska språket samtidigt som vi tar en kopp kaffe och samtalar om hur det är att vara ny i kommunen.

I Bjärred hålls språkcaféet i Bergasalen vid Bergakyrkan, Öresundsvägen 9. Vi träffas måndagar varannan vecka kl. 17.30-19.30. Här erbjuds även läxhjälp.

I Lomma ordnas det språkcafé i Strandkyrkan, Sävgången 2, på onsdagar varje vecka kl. 16.00–18.00. Drop in gäller, du kommer när du önskar under denna tid.

Vänfamilj

I Lomma kommun har du möjlighet att få en vänfamilj. En vänfamilj består av privatpersoner som på sin fritid kan hjälpa dig med till exempel frågor om hur det svenska samhället fungerar, ett par timmars språkträning, ta en fika eller dela andra sociala aktiviteter. Fråga gärna din etableringshandledare om du vill komma i kontakt med en vänfamilj.

Fler tips till dig som nyanländ

  • Ingen giltig användare vald.

Sidansvarig: Lucia Prieto De La Fuente

Senast uppdaterad: