Datum: | Nyheter: Utbildning & barnomsorg

Rutsborgskolan prisas för utställning under Europadagen

Elev lyfts upp av pedagog och sätter en EU-flagga på väggen.

Elever på Rutsborgskolan i Bjärred har tillsammans med Malmö Borgarskola utsetts till vinnare i tävlingen Europadagen 2022. Klasserna belönas för att ha uppmärksammat Europadagen genom att sprida kunskap om EU på ett engagerande sätt. De får nu 30 000 kronor vardera till klasskassan.

Rutsborgskolan deltog nyligen i Universitets- och högskolerådets tävling ”Europadagen 2022”. I tävlingen utmanas Sveriges högstadie- och gymnasieklasser att uppmärksamma Europadagen den 9 maj genom att sprida kunskap om EU på ett engagerande, kreativt och inkluderande sätt.

Niorna på Rutsborgskolan ordnade en konstutställning i form av drop in under en timme för skolans samtliga elever och personal. Affischerna bands ihop av en röd tråd som följde genom hela utställningen från verk till verk. Sedan fick varje besökare placera ut en liten EU-flagga någonstans längs tråden intill ett verk de fastnade lite extra för.

Årskurs 9 på Rutsborgskolan i Bjärred vinner högstadiekategorin för att de genom sin konstutställning har skapat en röd tråd av framtidstro med text och bild för att uppmärksamma Europadagen 2022. På temat "Ditt och mitt EU – vår framtid tillsammans" skapades engagemang och delaktighet för frågor som är viktiga för ungdomarna.

Läs gärna mer om utställningen i en tidigare kommunikation:

Pressmeddelande från Universitets- och högskolerådet: Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

  • Ingen giltig användare vald.

Sidansvarig: Åsa Melkersson

Navigera vidare

Arkiv