Datum: | Nyheter: Omsorg & hjälp

Samverkan med hundägare mot bostadsinbrott

Polishund

Onsdagen den 5 september, kl 18.30, bjuds kommunens hundägare in till ett möte i kommunhuset, för att få veta mer om hur de kan vara till hjälp i det brottsförebyggande arbetet.

Polisen och Lomma kommun har under lång tid samverkat för att minska bostadsinbrott. Inbrotten har minskat de senaste åren, men det är fortfarande för många som blir drabbade.

Som hundägare kan du vara en aktör som kan hjälpa polisen med dina iakttagelser. Idag upptäcks många brott av just hundägare i samband med promenader runt om i Sverige. Det finns goda erfarenheter av detta genom ett projekt i Solna som kallas NOS, där hundägare får information från polisen om hur de kan hjälpa till. Hundägare ser mycket på sina promenader och kan med rätt kunskap veta varför uppgifterna är viktiga för polisen och hur man bäst och säkrast anmäler sina iakttagelser.

Informationsmöte

Onsdagen den 5 september, kl.18:30, ordnas därför ett möte i kommunhuset i Lomma för hundägare som är intresserade av att vara med och förebygga bostadsinbrott.

Syftet är att på ett naturligt sätt få fler uppmärksamma ögon i vår kommun. Målet är också att fler ska få kunskap om hur man kan minska risken av att drabbas av bostadsinbrott.

Under mötet kommer det att ges information om

  • hur det ser ut i Lomma kommun just nu när det gäller bostadsinbrott 
  • vad man kan göra för att minska risken för inbrott.
  • vad du ska vara uppmärksam på om du misstänker brott,
  • hur du tipsar polisen och
  • hur du kan upptäcka förberedelser till bostadsinbrott.

Välkomna för mer information den 5 september! (Hundarna kan tyvärr inte följa med.)

Anders Åkesson, säkerhetschef Lomma kommun

Håkan Persson, kommunpolis Lomma

  • Ingen giltig användare vald.

Sidansvarig: Anders Åkesson

Navigera vidare

Arkiv