Datum: | Nyheter: Omsorg & hjälp, Äldreomsorg

Anpassade arbetstider kvällstid för hemtjänsten

Svart urtavla med röda visare

Under våren införs mer flexibla arbetstider kvällstid för att möta medarbetares behov av pendlingsmöjligheter och samtidigt ge fortsatt trygghet för brukarna under nattskiftet.

Från och med den 13 maj 2024 kommer det att ske förändringar i arbetstiderna för kvällspassen inom hemtjänsten. De nya tiderna innebär att kvällspersonalen kommer sluta sina arbetspass mellan kl. 20.00 och 22.15 istället för som tidigare kl. 23.15.

Syftet med förändringen är att underlätta möjligheten att åka kommunalt för medarbetarna och skapa bättre balans mellan arbete och fritid.

Nattskiftet fortsätter som vanligt med start kl. 21.45. Detta möjliggör för de brukare som önskar att stanna uppe längre att få fortsatt stöd av nattpersonalen enligt deras biståndsbeslut. Bemanningen ökar på detta sätt dessutom dagtid, vilket innebär att behovet av vikarier minskar.

Vi ser fram emot att implementera dessa förändringar som vi tror kommer att gynna både medarbetare och brukare, säger Liselott Nilsson-Klang, avdelningschef för hemtjänsten. De nya tiderna kommer att innebära större flexibilitet för kvällspersonalen samt en fortsatt trygghet för våra brukare under nattskiftet.

  • Ingen giltig användare vald.

Sidansvarig: Liselott Nilsson Klang

Navigera vidare

Arkiv