Datum: | Nyheter: Uppleva & göra

Chans att testa utegym i Bjärred

Kvinna i träningsjacka pressar armarna uppåt i en träningsmaskin. I förgrunden tränar en man i en annan maskin.

Alla redskap har tydliga instruktioner på plats. Foto: Omnigym

Under perioden 27 mars-30 april finns det chans att testa ett nytt utegym vid Jonasgården i Bjärred. Gymmet är öppet för alla att använda.

Vi testar utegymmet i samarbete med Friskis & Svettis. Det kommer att finnas på gräsmattan väster om Jonasgården, utmed cykelvägen som går mellan Idrottsvägen och Björkvägen. Den 27 mars kl. 12.00 ordnas här en invigning som är öppen för alla. Då finns chans att få instruktioner till maskinerna och träningstips av Friskis & Svettis instruktörer.

Gymmet består av nio maskiner från Omnigym som erbjuder träning för hela kroppen. Det finns möjlighet att justera vikten på maskinerna efter sina förutsättningar. Varje maskin är också utrustad med sensorer som samlar in data om användningen.

Med hjälp av denna data och enkäter kommer vi sedan att utvärdera effekterna av utegymmet. Om detta faller väl ut finns det möjlighet att detta blir något vi kommer att kunna köpa in i framtiden, säger kultur- och fritidschef Michael Tsiparis.

Vi hoppas att så många som möjligt tar chansen att använda utegymmet och ge sin åsikt genom enkäten. Information om enkäten kommer att finnas vid utegymmet. Vi passar på att säga stort tack till Friskis & Svettis som hjälper oss med enkäterna.

  • Ingen giltig användare vald.

Sidansvarig: Moa Briem

Navigera vidare

Arkiv