Datum: | Nyheter: Omsorg & hjälp, Kommun & politik

Digital hjälp vid skilsmässa och separation SES

Digitalt program SES på skärmar

Nu har det digitala verktyget SES Samarbete Efter Skilsmässa, kommit till Lomma!

Med det digitala verktyget Samarbete efter Skilsmässa, SES, kan du som invånare i Lomma kommun få utökad hjälp med de förändringar och utmaningar som en skilsmässa eller separation innebär.

Vi vet att många känner sig väldigt ensamma i sin separation och undrar hur de ska kunna hjälpa både sig själva och sina barn. Det här är ett enkelt och lättillgängligt verktyg som kan vara till hjälp genom separationen, menar Nasrin Shahmohammadi, verksamhetskoordinator, Individ- och familjeomsorgen.

Lomma kommun har med hjälp av stadsbidrag för Förstärkt Föräldraskapsstöd kunnat införa SES som en digital hjälp för separerade familjer. Om du är förälder eller anhörig till barn folkbokförda i Lomma kommun har du tillgång till SES.

SES är till för dig som vill:

  • Förstå och hantera dina egna och dina barns reaktioner
  • Få hjälp utan väntetid och utan ett fysiskt möte
  • Ta del av kunskap och verktyg som bygger på forskning
  • Ha frihet att välja ämnen och hur mycket tid du vill avsätta
  • Få konkreta tips och råd om hur du på bästa sätt kan planera ditt och barnens liv tillsammans med den andre föräldern.

När det passar dig och utan väntetid

Du kan använda SES när som helst på dygnet och du kan logga in hur många gånger du vill. Uppgifterna lagras inte någon annanstans och det är bara du som har inloggning. Du får tillgång till SES direkt utan väntetid.

På plattformen finns 18 moduler som berör teman och dilemman som skilsmässofamiljer ofta ställs inför. SES finns tillgängligt på svenska, engelska och arabiska.

Film: Vad är SES? En kort film på två minuter.

Läs mer om SES samarbete efter skilsmässa

  • Ingen giltig användare vald.

Sidansvarig: Ingrid Ekholm Ydreborg

Navigera vidare

Arkiv