Datum: | Nyheter: Omsorg & hjälp

Sommarutflykt för nyanlända

Fem personer står runt en grillplats under tak. Påsar med korvbröd ligger framme.

Elsa och Malaz från Lomma kommuns integrationsteam tillsammans med Sara och Lena från Svenska kyrkan. Ahin från integrationsteamet till höger i bild.

Den 15 augusti genomförde integrationsteamet i Lomma kommun och Svenska kyrkan i Lomma en utflykt till Skånes djurpark. Totalt fick över 90 nyanlända personer möjlighet att följa med.

Två hyrda bussar tog våra nyanlända familjer till Skånes djurpark där alla fick utforska parken på egen hand. Vid lunch bjöds det på grillad korv. Familjerna och personal från arbete och integration och Svenska kyrkan Lomma hade en fin dag tillsammans. Familjerna tittade på djur i parken och några passade även på att bada och ta ett åk i vattenrutschkanan.

Vårens aktiviteter

Under våren samverkade kommunens integrationsteam och Svenska kyrkan i Lomma även kring simskola för nyanlända vuxna samt kring aktiviteten "Rörelse och lek för nyanlända barn".

Simskolan var väldigt uppskattad. Tio kvinnor och tio män fick möjligheten till simundervisning på Delphinenbadet i Lund under fem fredagskvällar. Samtliga deltagare fick vattenvana och flera lärde sig att simma.

Fantastiskt! Det är extra viktigt att kunna simma när man bor nära hav i Lomma. Medarbetarna har varit otroligt måna om klienterna och följt med på simningen tills kursen avslutades och fler har lärt sig att simma, säger Hanin Adwan, enhetschef i Lommas kommun.

"Rörelse och lek" hölls i Strandskolans gymnastiksal på tisdagarna. Flera barn kom till aktiviteten för att spela olika bollspel och för att få leka.

Stort tack till Svenska kyrkan i Lomma som gjort samtliga aktiviteter möjliga. Vi i integrationsteamet har försökt att göra det lilla extra och att tänka utanför boxen för att våra nyanlända familjer ska ha en rolig sommar och underhållning med aktiviteter för hela familjen, säger Hanin Adwan.

Samarbetet med Svenska kyrkan kommer att fortsätta under hösten och vi ser över möjligheten att starta ett samarbete med olika föreningar.

Sex personer står uppradade på en gräsmatta framför ett grönskande buskage. Fotot visar medarbetarna i Lomma kommuns Integrationsteam.

Ahin, Elsa, Zenati, Malaz, Frida och Bida i integrationsteamet.

  • Ingen giltig användare vald.

Sidansvarig: Hanin Adwan

Navigera vidare

Arkiv